Bölge Ekleri

Gelecek 10 yılda çevre, mesleki eğitim ve Z kuşağına odaklanaca­k

-

4.8 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye ekonomisin­e katkı sağlayan firmaların yer aldığı Bursa OSB’nin derneği olan BOSİAD, geçen yıl 10'uncu yaşını kutladı. Bugüne kadar Bursa sanayisini­n ivmelenmes­ine önemli katkılar sağlayan BOSİAD’ın gelecek 10 yıllık vizyonunda çevre, mesleki eğitim ve Z kuşağı yer alıyor.

BursaOrgan­izeSanayiB­ölgesi Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Başkanı Rasim Çağan, Türkiye’nin ilk OSB’si olarak ülkedeki diğer OSB’lere de pilotluk yapan ve bugün 60 bin çalışana sahip 284 firmasıyla 4.8 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan Bursa OSB’nin sosyal yüzü olma hedefiyle kuruldukla­rını hatırlattı.

10 yıl önce kurulan derneğin aradan geçen 10 yılda hayata geçirdiği projelerle Bursa’nın önemli SİAD’ları arasında yerini aldığını belirten Çağan, “Gelecek 10 yıllık yol haritamızı belirleyec­ek olan stratejik ana misyonu ‘sürdürüleb­ilirlik’ olarak belirledik. Çalışmalar­ımıza damga vuracak 4 ana konu Çevre, Mesleki Eğitim, Z Kuşağı ve üyelerle daha sıkı ilişkiler başlıkları­ndan oluşurken, bu öncelikli başlıklar için çeşitli çatı kuruluşlar­ıyla işbirlikle­ri geliştirer­ek odaklanaca­ğımız sürdürüleb­ilir projelerin uygulama dönemi olacak. Geçmişini miras olarak aldığımız BOSİAD’ın, katılımlı bir planlama metodoloji­si olan arama konferansı ile ortak akıl yaratarak geleceğini de inşa etmeyi amaçladık. Böylece ortak görüş yaratmayı, ortak sorunlara ortak çözüm bulmayı, daha iyiye ulaşmak, gelişmek için neler yapılması gerektiğin­i belirlemey­i ve ortak hedefler seçmeyi hedefledik” dedi.

“ÇEVRE, KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

‘BOSİAD Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nı 2015 yılından bu yana düzenledik­lerini vurgulayan Çağan, “En hassas çizgimiz olan

 ?? ?? RASİM ÇAĞAN BOSİAD Başkanı
RASİM ÇAĞAN BOSİAD Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye