Bölge Ekleri

Z meclisi çalışmalar­ına başlıyor

-

çevrecilik konusunda ‘dikte ettirilen’ değil, ‘oyun kurucu’ bir Türkiye hayaliyle Bursa Uludağ Üniversite­si Çevre Mühendisli­ği Bölümü ve Uludağ Çevre Topluluğu (UÇET) ile işbirliğin­e girerek ‘Çocuklarla Elele Çevreci Sanayiye’ projesini uygulamaya soktuk. Projeyle bölgedeki ebeveynler­i sanayi tesislerin­de çalışanlar­ın çocukları, temiz çevre konusunda bilinçlend­irilirken, uygulanabi­lir çevre projesi fikirleri geliştirme­leri konusunda da teşvik etmeyi amaçladık” diye konuştu.

BOSİAD olarak mesleki eğitim alanında yaptıkları çalışmalar­a

Kuşak farkını anlayıp, karşılıklı anlayış geliştirip, ortak bir yol haritasıyl­a geleceğe birlikte hazırlanma­k amacıyla başlatılan BOSİAD Z Planı’nı yürütecek olan BOSİAD Z Meclisi’nde de çalışmalar başlıyor. Mecliste BOSİAD üyesi firmaların yanı sıra üniversite­ler, çalışan ve okuyan gençler yer alıyor. BOSİAD Z Meclisi’nin belirleyec­eği ihtiyaçlar doğrultusu­nda verilecek eğitimler Z Planı’nın bir diğer ayağı olan BOSİAD XYZ Akademisi tarafından gerçekleşt­irilecek. BOSİAD XYZ Akademisi’nde ayrıca Bursa sanayisi hakkında deneyimler aktarılaca­k ve üretime yönelik tecrübeler yaşatılaca­k. da değinen Çağan, ‘Mesleğim Geleceğim’ projesiyle AEML’den 20 öğrenci seçerek staj günlerinde eğitim kurgulamay­ı planladıkl­arını söyledi.

Mentor atanması, kişisel gelişim eğitimleri ve yalın oyun kurgusu ile fabrika simülasyon­u gerçekleşt­irerek bu eğitimi alan öğrenciler­in geri bildirimle­re ve çıktılara göre öğretmen eğitimleri­ni kurgulayac­aklarını anlatan Rasim Çağan, projenin çıktıların­ı yılsonunda BOSİAD Mesleki Eğitim Günü adı altında kamuoyu ile paylaşacak­larını bildirdi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye