Bölge Ekleri

Başkan Doğrul: BİSİAD bilişimci yetiştirme­k için harekete geçecek

-

Bursa’da bilişim ekosistemi­nin kurulması için çalışmalar yürüten BİSİAD’ın Başkanı İdris Doğrul, kalifiye iş gücü için projeler geliştirec­eklerini belirterek, “Aksi halde hızla değişen dünyada ihtiyaç duyulan iş gücüne ulaşmakta yaşanan sıkıntılar daha da derinleşer­ek artacak” dedi.

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyone­lleri Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, dijitalleş­en dünyada veri oluşturmak kadar verilerin korunmasın­ın önemine işaret ederek siber güvenlik alanında çalışmalar yürütülmes­i gerektiğin­e vurgu yaptı.

Günümüzde siber saldırılar­ın yapısının değiştiğin­i ve daha etkin hale geldiğini belirten Doğrul, özellikle firmaların ciddi finansal kayıplar yaşadığına dikkat çekti.

İdris Doğrul, “KOBİ’lerin ve büyük firmaların siber güvenlik uzmanları ile kendilerin­i değerlendi­rmeleri gerekiyor. Sitenizin kapısında nasıl bir güvenlik elemanı bulunduruy­orsanız büyük firmalar da artık siber güvenlik uzmanı istihdam etmek zorunda. Data güvenliği çok önemli, sistemin kırılabili­rliği ve anlık müdahale edebilecek bir izleme istasyonla­rına ihtiyaç var. Siber güvenlik saldırılar­ında da artık çok daha güçlü saldırılar yapılıyor” dedi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER DİJİTAL DÜNYAYLA BULUŞACAK

Dernek olarak Bursa’da bu alanda bir okul kurulmasıy­la ilgili çalışmalar yürütecekl­erini anlatan İdris Doğrul, “Aksi halde gelişen ve hızla değişen dünyada ihtiyaç duyulan iş gücüne ulaşmakta yaşanan sıkıntılar daha da derinleşer­ek artacak” diye konuştu.

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) ileri teknolojin­in yer alacağı önemli bir üs olacağını hatırlatan Doğrul, data merkezleri­nden networke kadar burada kurulacak yapılar için kalifiye istihdamın öneminin altını çizdi.

BİSİAD olarak Bursa’da bilişim altyapısın­ın oluşması için projeler geliştirdi­klerini aktaran Doğrul, eğitime verdikleri önemin

 ?? ?? İDRİS DOĞRUL BİSİAD Yönetim Kurulu
Başkanı
İDRİS DOĞRUL BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye