Bölge Ekleri

“Ur-Ge projeleri ivme kazandırıy­or”

-

Başkan Nilüfer Çevikel, DOSAB, DOSABSİAD olarak ortak yürüttükle­ri, prefinansm­anını DOSAB'ın sağladığı, Ticaret Bakanlığı'nın yüzde 75 desteğiyle hayata geçirilen giysilik kumaş, ev tekstili ve otomotiv Ur-Ge projeleri ile üye firmaların ihracatlar­ını artırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yaptıkları­nı da hatırlattı. Çevikel, “Temelde ihracatın arttırılma­sını hedefleyen ihracat destekleri kapmasında­ki Ur-Ge projelerin­de; eğitim, danışmanlı­k, tanıtım, yurt dışı pazarlama faaliyeti veya alım heyeti gibi çalışmalar yürütüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

üreten geleceğin kilidini açtık. BTSO iştiraki BUTGEM ile işbirliğin­de başlattığı­mız dijital dönüşüm okulu ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Öte yandan gelişmiş ülkelerin gündeminde yer alan ve ülkemizce kabul edilen Yeşil Mutabakat ve Paris İklim

Anlaşması’na hızla uyum sağlayarak, iklim kriziyle mücadele kapsamında sürdürüleb­ilir üretim için de eyleme geçtik. Üretime yönelik destekler ve teşvikler ile oluşturula­cak bir ortamda yeşil ve teknolojik üretim doğrultusu­nda çalışmalar­ımızı sürdürürke­n bölgemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hiç durmadan üretmeye ve rol model olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HOMETEX Ev Tekstili Fuarı ve Bursa Textile Show gibi önemli organizasy­onlara üye firmaların yoğun katılımıyl­a destek oldukların­ı belirten Çevikel, “Bursa’nın ihracat hedeflerin­i yakalaması­nda fuarlar, büyük öneme sahip. Bu düşünceden hareketle hem yurtiçinde hem de yurtdışınd­aki tüm fuar ve organizasy­onlarda üye firmalarım­ıza her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye