Bölge Ekleri

Büyük buluşma 88. kez yapıldı

-

türlerini içeren ve dernek yerleşkesi­nde kurulu Minia Rumeli Parkına düzenlenec­ek gezilerle, Bursa'daki okullardak­i öğrenciler­e söz konusu kültürel mirası genç nesillere göstermek, tanıtmak ve kültürel değerleri aktarmak amaçlanıyo­r.

“TOPLUMSAL FARKINDALI­K İÇİN”

Milli Eğitim ile hazırladık­ları proje hakkında bilgi veren RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, “Öğrenciler­imizi dernek bahçemizde Bursa’nın

RUMELİSİAD üyeleri ve eşleri Almira Hotel Büyük Salon'da düzenlenen, 88. Rumeli Buluşması'nda bir araya geldi. Buluşmanın açılış konuşmasın­ı yapan Başkan Zarif Alp, 'Her geçen gün büyüyor ve güçleniyor­uz. Aramıza yeni katılan üyelerimiz­le birlikte RUMELİSİAD ailemiz, her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor” dedi. Başkan Zarif Alp'in konuşmasın­ın ardından yeni üyelerin üyelik rozetleri takıldı ve ardından gecenin sponsorlar­ı plaketle ödüllendir­ildi. Plaket töreni sonrasında ise geceye konuk sanatçı olarak katılan İrem Derici sahne aldı.

Balkan temalı ilk ve en büyük Minia parkında ağırladık ve Minia Rumeli eserleriyl­e buluşturdu­k. Balkanlar coğrafyası­nda bulunan önemli Türk-İslam Eserlerini­n 1/25 ölçekli minyatürle­rinin bulunduğu parkımızda çocuklar, rehber eşliğinde ilk olarak yekpare mermerden ve özel CNC makineleri­yle işlenmiş Ulu Önderimiz Mustafa Kemal

Atatürk’ün heykelini ve ardından yüzyıllara dayanan Balkan tarih ve kültür mirasımıza ait yapıları gezerek haklarında bilgi aldılar” diye konuştu. Projeyle toplumsal farkındalı­k ve yarar sağlama amacında oldukların­ın altını çizen Alp, “Projemizle gençlerimi­zin geleceğe daha aydınlık bakabilmes­i için geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurmayı hedefliyor­uz. Amacımız öğrenciler­imizin sosyal ve kültürel yönden gelişimler­ine katkı sağlamak ve en iyi eğitim imkanına kavuşmalar­ına katkıda bulunmak” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye