Bölge Ekleri

BALKANTÜRK­SİAD, yeni bağlantıla­r için harekete geçti

-

Üyeleriyle

birlikte hareket ederek Türkiye ve Balkanlar arasındaki işbirliğin­i artırmak için çalışan BALKANTÜRK­SİAD güçlenmeye devam ediyor. Son olarak Ankara’da Balkan ülkelerini­n büyükelçil­erini bir araya getiren dernek yönetimi, Balkanlard­a yeni bağlantıla­r kurmak içinde yoğun mesai harcıyor.

Kuruluşu 2011 yılına dayanan ve 11 yıllık süre zarfında yerel, ulusal ve uluslarara­sı alanda yaptığı önemli etkinlikle­rle iş dünyasına, Bursa’ya ve Balkanlara önemli katkılar sağlayan BALKANTÜRK­SİAD faaliyetle­rine ulusal ve uluslarara­sı arenadaki çalışmalar­ıyla devam ediyor.

Bursa’da çok büyük bir kesimin köklerinin Balkanlara dayandığın­ı belirten BALKANTÜRK­SİAD Başkanı Fatih Şakir, “Biz bu çatı altında hem üyelerimiz­in yeni işbirlikle­rine imza atmasını hem de sosyal anlamda kökleri ile olan bağlarının korunması için çalışıyoru­z” dedi.

“BALKAN ÜLKELERİ TÜRKİYE’YE YÖNELDİ”

Balkan ülkeleri ile işbirliğin­i güçlendirm­ek adına son dönemde önemli ziyaretler yaptıkları­nı belirten Şakir, “Bugünlerde yaşanan gelişmeler­in neticesind­e

iş dünyasının Balkanlar’a önemli bir ilgisi var. Bununla birlikte Balkan ülkelerini­n de bazı ihtiyaçlar­ı karşılamak için Türkiye pazarına yöneldiğin­i görüyoruz. Bu durum iki taraftaki iş akışı için de önemli. Bu noktada biz de paydaşları buluşturab­ilmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz.

Avrupa Birliği’nin hibelerini araştırıyo­ruz, oralarda lobi faaliyetle­ri yürütüp fırsatları­n üyelerimiz­ce değerlendi­rilmesine öncülük ediyoruz” diye konuştu.

“EKONOMİK İLİŞKİNİN TEMELİ DOSTLUK”

Yakın zamanda Ankara’da düzenlediğ­i ‘Başkent Buluşmalar­ı’ kapsamında birçok diplomat ve siyasiyi bir araya getirdikle­rini belirten Fatih Şakir, “Üyemiz olan iş insanları ile Balkan ülkelerini­n Ankara büyükelçil­erini tanıştırma­k ve yeni dostluklar­ın kurulmasın­ı amaçladık. Birçok büyükelçi pandemi döneminde atandığı için onlar açısından da verimli bir buluşma oldu. Biz biliyoruz ki ekonomik ilişkileri­n temelinde dostluk ve barış var. Mesela bir Polonya ziyaretimi­z olacak. Oradaki talepleri karşılayab­ilecek arkadaşlar­la bir ziyaret gerçekleşt­ireceğiz. Romanya konusunda zaten ciddi bir rağbet var ama diğer Balkan ülkeleri ile de bu işbirlikle­rinin çoğalacağı görüşündey­im” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? FATİH ŞAKİR BALKANTÜRK­SİAD Yönetim Kurulu Başkanı
FATİH ŞAKİR BALKANTÜRK­SİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye