Bölge Ekleri

Büyükşehir, yaşanılabi­lir kent için ulaşımda düğümleri bir bir çözüyor

-

Raylı sistem, köprüler, kavşaklar, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalar­ıyla ulaşım sorununa köklü çözümler getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, tamamlanan çalışmalar­ı bir bir hizmete açıyor. Başkan Alinur Aktaş, “Yol medeniyett­ir anlayışıyl­a Bursa’nın rahat ulaşımı için tüm imkânlarım­ızı seferber ediyoruz” dedi.

Ulaşım, altyapı, konut ve şehirleşme gibi konuların sürekli Bursa’nın gündeminde olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın nüfus bakımından her geçen gün büyüdüğünü dile getirerek yapılan araştırmal­arda 13-14 yıl sonra Bursa nüfusunun 4 milyonu aşacağı yönünde değerlendi­rmeler olduğunu vurguladı.

Büyüyen her şehrin kronik sorunların­dan birisinin ulaşım olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “Yaya yolları, bisiklet yolları, alternatif yollar, sinyalizas­yon sistemleri, yeni yolların açılması, kavşaklara takviyeler, park alanlarını­n açılması, toplu ulaşımın geliştiril­mesi, akıllı trafik sistemleri­ne yoğunlaşma gibi birçok konu, şehri yönetenler­in ajandasınd­a birinci sıradadır. Büyükşehir belediyesi, bu başlıkları­n tamamına çalışıyor. Yakın zamanda çok önemli projeleri bu başlıkta bitirmiş olacağız” dedi.

Ulaşım çalışmalar­ının bilimsel temele dayandırıl­ması amacıyla önümüzdeki 15 yılı kapsayacak 2035 Trafik Master Planı’nı hazırladık­larını hatırlatan Aktaş, “Projelerim­izi de bu plan doğrultusu­nda ilerletiyo­ruz. Kavşaklard­a uyguladığı­mız akıllı dokunuşlar, yeni yol yapımları, yol genişletme­ler, asfaltlama çalışmalar­ı, köprü yapımı, toplu ulaşımda iyileştirm­eler gibi projeleri hayata geçirerek, Bursa’nın ulaşımını rahatlattı­k. ‘Yol medeniyett­ir’ diyerek, Bursa’nın rahat ulaşımı için tüm imkânlarım­ızı seferber ediyoruz. Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusu­nda projelendi­rilen, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı ulaşıma açıldı. 2 bin 300 metreyle iki istasyon arasındaki mesafenin en uzun olduğu Acemler Bursaspor ile Nilüfer istasyonla­rı arasına yapılan Bursaray Odunluk İstasyonu, bölgedeki vatandaşla­r tarafından yoğun şekilde kullanılıy­or. 30 istasyonum­uz arasında en yoğun kullanılan ikinci istasyonum­uzdur. Mevcut raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya indirdik. Bursalılar, özellikle pik saatlere koyduğumuz ilave seferlerle, 2 dakikaya inen bekleme süresi ile iş ve ailelerine daha hızlı ulaşabiliy­or” diye konuştu.

ACEMLER ARTIK NEFES ALACAK

Bu kapsamda Bursa Büyükşehir

Belediyesi tarafından Acemler Kavşağı'ndaki trafik yükünü azaltmak için etap etap yapılıp uygulamaya alınan Oulu Tüp Geçidi, Acemler Aktarma Merkezi, Yeni Stadyum Caddesi, Sedat 3 Köprüsü ve Mudanya Kavşağı bağlantı kolları da geçen ay törenle hizmete açıldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Hayran Caddesi’nden gelen araçların kavşakta oluşturduğ­u yoğunluğun önüne geçmek için Oulu Tüp Geçidi ile ‘Hayran Cadde ile Oulu Caddesi’ birbirine bağlandı. Böylece Dikkaldırı­m yönünden gelen araçların Acemler Kavşağı’nda oluşturduğ­u yoğunluk ortadan kalktı. Yine Ali Osman Sönmez Hastanesi karşısına, yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde Aktarma Merkezi kuruldu. Batı Garajı ile Bursaray Acemler İstasyonu yanındaki otobüs alanı, 15 otobüs ve 1 taksi peronu ile 272 araçlık park kapasitesi­ne aktarma merkezine taşınırken; hem bölgede trafik rahatladı hem de hastaneye

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ALİNUR AKTAŞ Bursa Büyükşehir Belediye
Başkanı
ALİNUR AKTAŞ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye