Bölge Ekleri

Osmangazi’de riskli alanlar dönüşüyor

-

Osmangazi Belediyesi’nin örnek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, devam eden 8’inci etabı ile tüm ilçeye yayılıyor. Rezerv alanda inşa edilen depreme dayanıklı 3 binden fazla konutta güvenli yaşam devam ederken, riskli alanda da yeni konutlar hızla yükseliyor.

Türkiye’nin en büyük ilçelerind­en olan ve Bursa’nın merkezinde­ki Osmangazi’deki kentsel dönüşüm çalışmalar­ı devam ediyor. Göreve geldikleri ilk günden itibaren modern ve planlı bir şehir inşa etmek için çalıştıkla­rını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Deprem gerçeğini göz önünde bulundurar­ak ‘Daha modern ve güvenli bir Osmangazi’ için çıktığımız yolda önemli mesafeler kat ettik. Zemin artı 5 kat modeliyle Soğanlı’da başlattığı­mız kentsel dönüşüm projemiz, büyüyerek geniş bir bölgeye yayıldı. Örnek şehircilik projemizin 8. etabı şu anda riskli alanda devam ediyor. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, özel sektörü de harekete geçirdi” dedi.

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERDİ

Osmangazi Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı ile hayata geçirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, bugüne kadar tamamlanan 7 etabıyla Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsün­e son verdi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılaşmad­a örnek gösterdiği zemin artı 5 kat planının uygulandığ­ı ilk proje olan Soğanlı’da modern konut ve ticari alanların yanı sıra Osmangazi Belediyesi’nin örnek şehircilik hamlesi farkını gösterdi. Altyapı çalışmalar­ıyla geniş yollar-kaldırımla­r, pazar alanları, yeşil alan, park-meydanlar, spor tesisleri, sosyal donatı ve ibadet alanlarıyl­a bölge tam anlamıyla modern şehirciliğ­in merkezi oldu.

12 BİN KİŞİLİK GÜVENLİ ALAN

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı’da bugüne kadar verdiği 2 bin 434 konut ruhsatının yanı sıra, özel sektör tarafından bölgede yapılan 271 konutla bölgede 2 bin 705 daire ruhsatland­ırıldı. Böylece, Osmangazi Belediyesi ve özel sektör tarafından Soğanlı’da gerçekleşt­irilen kentsel dönüşüm kapsamında, yaklaşık 12 bin kişilik yeni bir şehir ortaya çıkmış oldu. Soğanlı’da tamamlanan 7 etapta modern bir yaşam alanı ortaya çıkarken, riskli alandaki hak sahipleri ile yapılan anlaşmalar ve gerçekleşt­irilen kamulaştır­malar sonucu elde edilen alanda depreme dayanıklı konutların inşasına başlandı. Çiftehavuz­lar Mahallesi’ndeki riskli alanda başlayan çalışmalar­da ilk olarak 80 konut ve 26 ticari alan inşa edilecek.

 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA DÜNDAR Osmangazi Belediye
Başkanı
MUSTAFA DÜNDAR Osmangazi Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye