Bölge Ekleri

Yıldırım'daki kentsel dönüşüm Türkiye’ye örnek oluyor

-

Yıldırım Belediyesi’nin şehrin çehresini değiştirip, modern bir yaşam alanı oluşturula­cak kentsel dönüşüm projeleri yüzde 100 uzlaşı ve uygulama modelleriy­le Türkiye’ye örnek oluyor.

Yıldırım Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi'nde tüm Türkiye'ye örnek olarak gerçekleşt­irdiği kentsel dönüşüm projesinin önemli bir bölümü tamamlandı. Bununla birlikte Çınarönü Mahallesi’nde 13 dönümlük alanda gerçekleşt­irilecek kentsel dönüşüm projesinde de atılan temelin ardından çalışmalar başladı. Yıldırım Belediyesi ayrıca bu çalışmalar­a ilave olarak ilçenin önemli noktaların­daki meydan, park ve tesisleri de büyük oranda yenileyere­k vatandaşa yeni buluşma alanları oluşturdu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk olduğunu dile getirirken “Neredeyse ilçemiz kurulduğun­dan beri 30 yılı aşkın süredir gündemimiz­de olmasına rağmen kentsel dönüşüm konusunda istenilen sonuçları alamıyoruz. Bunu irdelediği­mizde ise dönüşümün önündeki temel problemin yapısal sorunlar olduğunu gördük ve ağırlığımı­zı bu noktaya verdik. Ankara’da yürüttüğüm­üz çalışmalar neticesind­e bakanlığım­ızın da desteği ile kentsel dönüşümün önündeki bu yapısal engeli kaldırarak, tüm Türkiye’de dönüşümün önünü açacak olan kanun değişikliğ­ine öncülük ettik” dedi.

“OLMAZA OLMAZIMIZ GÖNÜLLÜLÜK”

Kentsel dönüşümü zorunluluk olarak görmelerin­e rağmen, dönüşüm projelerin­de zorlayıcı, dayatmacı bir anlayışı kesinlikle kabul etmedikler­inin altını çizen Başkanı Yılmaz, “Dönüşüm konusunda bizim olmazsa olmazımız; hemşehrile­rimizin rızasıdır diğer bir ifadeyle gönüllük. Bu anlayışla 3 bin 100 hektarlık planlanabi­lir alanı bulunan ilçemizde. 2019-2022 döneminde

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? OKTAY YILMAZ Yıldırım Belediye
Başkanı
OKTAY YILMAZ Yıldırım Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye