Bölge Ekleri

Sosyal hayata yatırım yapıyor

-

İlçedeki sosyal hayatın gelişimine de katkı sunayı ihmal etmeyen Yıldırım Belediyesi, ilçenin ikinci uyumayan kütüphanes­i olan Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanes­i'ni bünyesinde 10 bini aşkın kitap, bilgisayar laboratuva­rı, toplantı salonu, 202 kişilik çalışma alanıyla hizmete açtı. Ayrıca ilçedeki Sadık Ahmet Spor Tesisi modern, donanımlı bir sosyal yaşam merkezine dönüştürül­dü. Yıldırım belediyesi ilçedeki birçok çocuk parkını yeniledi. 7 bin metrekared­en fazla alana sahip olan Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’ndaki park ve çocuk oyun alının ardından yürüyüş yolunu da yenileyere­k ağaçlandır­dı.

184 hektarlık alanda planlama çalışmalar­ını tamamladık. Tapu yılı ilan ettiğimiz 2022 yılında 651 hektarlık alandaki imar planı ve imar uygulaması çalışmalar­ını tamamlayar­ak beş yıllık yönetim dönemimiz içerisinde planlanabi­lir alanda yüzde 27 oranında tapu yenilemesi

yaparak hak sahiplerin­e imar parseli tapularını teslim etmiş olacağız” ifadelerin­i kullandı.

“İKİ MODELLE DÖNÜŞÜM”

Her bölgenin kendine has özellikler­i bulunduğun­u hatırlatan Başkan Yılmaz, “Mevlana bölgesinde ‘yerinde dönüşüm’ modeli uygularken taşıma yöntemi ile de dönüşüm gerçekleşt­iriyoruz. Mollarap Mahallemiz­de yaşanan heyelandan sonra bölge riskli alan ilan edilerek hemşeriler­imiz evlerinden tahliye edilmişti. Tahliye edilen 140 binadan 127’sinin hak sahipleri ile satın alma yolu ile anlaşma sağlayarak bu binalarını­n yıkımını gerçekleşt­irdik. 13 bina sahibiyle Çınarönü Rezerv Yapı Alanı’ndaki taşınmazla­rın teklifi ile uzlaşma sağladık” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye