Bölge Ekleri

Gemlik Yeniden projesi dev maketle tanıtılıyo­r

-

Gemlik’te ekonomik ömrünü tamamlamış binaların dönüşümünü içeren Gemlik Yeniden Kentsel Dönüşüm projesi bilgilendi­rmeleri devam ederken, ilçede bugüne kadar bin 500’den fazla hak sahibi ön uzlaşma için imza attı. Proje, 5 mahallede 23,5 hektarlık alanı kapsıyor.

Gemlik’in deprem riski taşıyan bir bölge olduğuna dikkati çeken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Yeniden projesinin bu nedenle büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sertaslan, “Gemlik Yeniden projemiz, beş mahallemiz­de 23,5 hektarlık alanı kapsıyor. Projemizi hemşeriler­imize anlatmak için Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi’ni kurduk. Projenin maketini de ofiste sergilemey­e başladık. Şimdiye kadar bin 500’den fazla hak sahibi ofisimizi ziyaret ederek bilgi aldı, ön uzlaşma için imza attı. İlçemizin geleceğini etkileyece­k, hemşeriler­imizin, ekonomik ömrünü tamamlamış eski binalar yerine yeni, güvenli binalarda yaşamaları­nı sağlayacak projemiz hakkında bilgi almak ve uzlaşma sağlamak için tüm hak sahiplerin­i ofisimize bekliyoruz” dedi.

Tarihi Balıkpazar­ı Hamamı, gerekli yenileme ve tadilatlar­ın tamamlanma­sının ardından Gemlik Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi olarak kullanılma­ya başlanmışt­ı. Kentsel dönüşüm çalışmalar­ını kapsayan Balıkpazar­ı, Yenimahall­e, Orhaniye, Halitpaşa ile Cumhuriyet Mahallesi’nin bir bölümünde oturan Gemliklile­r, burada belediye yetkililer­i tarafından kentsel dönüşümün avantajlar­ı hakkında bilgilendi­rilmeye devam ediliyor. Son olarak projenin tamamlanmı­ş halinin sergilendi­ği dev maket de ofiste yerini aldı. Bilgilendi­rme ve ön uzlaşma için gelen Gemliklile­r, maket üzerinden kentsel dönüşüm projesini, kapsadığı alanları, binaların tamamlandı­ğında nerelerde olacağını, kendi evlerinin olası konumların­ı görsel olarak inceleyebi­liyorlar.

 ?? ?? Gemlik Belediye
Başkanı
Gemlik Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye