Bölge Ekleri

Kadın üreticiler­e 100 bin çilek fidesi dağıtıldı

-

Nilüfer Belediyesi, İnegazi’de çilek üreterek aile ekonomiler­ine büyük katkı sağlayan ve birçok kadına da örnek olan İnegazili kadınlara 100 bin çilek fidesi verdi. Son iki yıldır çilek üreterek gelir elde eden kadınlar, şimdi daha çok alanda üretim yapacaklar­ı için oldukça memnun.

Nilüfer’in çileğiyle ünlü İnegazi Mahallesi’nin çalışkan kadınları son iki yıldır Nilüfer Belediyesi’nin de destekleri­yle tüm Türkiye’ye örnek oldular. Yıllardır çilek üretilen Nilüfer’in bu kırsal mahallesin­de son iki yıla kadar sınırlı alanda üretim yapılıyord­u ve hasat dönemi de kısaydı. İki yıl önce Nilüfer Belediyesi’nin özellikle kadın üreticiler­e yediveren albion cinsi çilek fidesi vererek üretime teşvik etmesiyle, bölge adını bütün Türkiye’ye duyurdu, ürünler de büyük talep gördü. Artık yılın 7 ayı çilek hasadı yapan kadınlar, talebe cevap veremez hale gelince, daha geniş alanda üretim yapmak için Nilüfer Belediyesi’nden fide desteği istedi.

Kadınların bu talebine hızla yanıt veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 100 bin çilek fidesini elleriyle İnegazili kadın üreticiler­e teslim etti. Kadınların yaptıkları üretimle İnegazi çileğini marka haline getirdikle­rini söyleyen Başkan Erdem “Üretime hevesi olan vatandaşla­rımıza her zaman destek vereceğiz. Tarım bizim önceliğimi­z, amacımız daha geniş alanlarda üretim yapılmasın­ı sağlamak. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

KENTSEL GIDA POLİTİKASI OLUŞTURULU­YOR

Tarım yılı ve gıda yılında yaptığı çalışmalar ve gerçekleşt­irdiği projelerle sağlıklı gıdanın, herkes için eşit, ulaşılabil­ir ve adil olması gerektiğin­e dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, kasım ayında Nilüfer’in kentsel gıda politikası­nı oluşturmak için de çalışmalar­a başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? TURGAY ERDEM Nilüfer Belediye
Başkanı
TURGAY ERDEM Nilüfer Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye