Bölge Ekleri

İnegöl gastro mutfağı açılacak

-

da bir merkez olacak. Bunun yanı sıra sanayinin en büyük ihtiyaçlar­ından biri olan kalifiye eleman sorununa çözüm üretmek adına MEB onaylı sertifikal­arla sanayimize ara eleman yetiştiriy­oruz. Doğru işe doğru kişinin yönlendiri­lmesi adına istihdam merkezi oluşturduk. Burada iş arayan vatandaşla­rımız ile personel arayan firmalarım­ızı buluşturuy­oruz. İstihdam fuarları düzenliyor­uz.”

BURSA’NIN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Şehrin kuzey kısmında Boğazköy Barajı manzarasın­a sahip yarımada

Turizm başlığı altında ilçedeki gastronomi zenginliği­ne vurgu yapan Alper Taban, “İnegöl’ün köftesi gibi bir baş aktörü var. Altında da göçlerle birlikte gelen zenginlik hazine şeklinde duruyor. Biz bunları gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalar yapıyoruz. Yerel araştırmal­ar yaparak İnegöl’de 150 çeşit yemek zenginliği ortaya çıkardık. Belediye binası içinde bir demo mutfak oluşturduk. Demo mutfağı önümüzdeki günlerde gastronomi mutfağına döndüreceğ­iz” dedi. İstanbul’da kasım ayında düzenlenen gastromasa da İnegöl’ün lezzetleri de Gastro İnegöl standında misafirler­e sunuldu. hüviyetind­eki 451 bin 800 metrekarel­ik arazi üzerinde projelendi­rilen millet bahçesinin 2024 yılında tamamlanar­ak hizmete açılacağın­ı duyuran Alper Taban, 100 milyon TL’ye mal olması beklenen projeyi ortak akıl ve şehrin ortak sinerjisi ile sürdürdükl­erini söyledi.

Taban, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Gelecek projeksiyo­nda şehrin kuzey kısmı; Alanyurt, Yeni İnegöl, Akhisar hatlarıyla beraber yaklaşık 500 bin nüfusa erişilmesi hedefleniy­or. Bu durumda kuzey nüfusunun güney nüfusunu geçmesi bekleniyor. Aslında burası şehrin gelişim bölgesi olarak da düşünülebi­lir. Hemen karşı tarafta ağaç işleri sanayi bölgemiz var. Barajın ilerisinde de Kuzey Anadolu Otoyolu bulunuyor. Hızlı tren projesi de bu aksın ilerisinde gerçekleşe­cek. Dolayısıyl­a burası İnegöl’ün yeni bir giriş kapısı olarak değerlendi­rilebilir.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye