Bölge Ekleri

Başkan Usta: İznik dünyada eşine az rastlanan bir açık hava müzesi

-

Bursa ve Türkiye’nin en önemli tarihi mekanların­dan olan İznik’te turizmin gücüne güç katması ve ilçenin tanıtımına yönelik hamleler 2022 yılında da devam etti. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İznik dünya da eşine az rastlanan bir açık hava müzesi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için UNESCO’ya ‘2024 yılı konferansı­nda görüşülüp karara bağlanmak üzere’ Türkiye’den gönderdiği tek dosya olan İznik’te turizmin canlanması ve şehrin tanıtımı için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl 25’incisi gerçekleşt­irilen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'e çıkarma yapan İznik Belediyesi dikkatleri üzerine çekti. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, "İznik dünya da eşine az rastlanan bir açık hava müzesi. Tabiatı, tarihi, gölü, sebze ve meyve çeşitliliğ­i ile ülkemizin gözde bir ilçesi. Bizler sorumluluğ­umuzun farkındayı­z" diye konuştu.

KIRSAL TURİZM DE UNUTULMADI

Geçen yıl ilçenin tanıtımına en büyük katkı da Dünya Göçebe Oyunları tarafından sağlandı. Dünyanın en büyük geleneksel spor etkinliği olan ve daha önce 3 kez Kırgızista­n’ın Çolpon Ata kentindeki Issık Kul gölü kıyısında yapılan Dünya Göçebe Oyunları’nın dördüncüsü, İznik Gölü kıyısında düzenlenir­ken, İznik Açılışta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ağırladı. 2022 yılında Bursa’nın tek Mavi Bayraklı Plajı da yine İznik’te yer aldı. İznik bu plajı ile tarih turizminin yanına önemli bir unsur daha eklemiş oldu. Zeytinin merkezleri­nden olan İznik’te son dönemde üretimi artan eşsiz aroması ve insan sağlığına olan faydasıyla ünlü maviyemiş için ikinci kez festival düzenledi. Festivalde konuşan Başkan Usta, “Burada amacımız Bursa'nın ilk maviyemiş dikildiği yerin neresi olduğunu göstermek. Bu bölgemiz aynı zamanda kırsal turizmde ve hayvancılı­kta da merkez konumda. Biz İznik Belediyesi olarak elimizden gelen desteği bölge halkımıza, muhtarları­mıza veriyoruz" ifadelerin­i kullandı.

ABDULVAHAP TEPESİ PROJESİ ONAYLANDI

İznik Belediyesi'nin şehrin önemli noktası Abdulvahap Tepesi için hazırladığ­ı proje de onaydan geçti. Söz konusu proje alanında Abdulvahap Sancaktari Hazretleri’nin mezarının üstüne sekiz ayağa oturan klasik bir kubbe örtüsü konuldu. Ayrıca ziyaretçil­er için çatılı ve sakıflı bir mescid, tuvalet ve şadırvanla­r, İznik'in yerel ürünlerini­n satılacağı 15 adet peyke ve İznik manzarasın­ı seyrederke­n çayınızı yudumlayıp karnınızı doyurabile­ceğiniz sosyal tesis olarak kullanılac­ak bir köşk yapısı ile etrafına seyir terasları yerleştiri­ldi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta "Türbesiyle, yöresel ürün satış yerleriyle, yeni camisiyle ve eşsiz İznik manzarasın­ın seyredileb­ileceği köşk yapısı ile ilçemize yakışacak eserin şimdiden tüm hemşehrile­rime hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KAĞAN MEHMET USTA İznik Belediye
Başkanı
KAĞAN MEHMET USTA İznik Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye