Bölge Ekleri

Bursa OSB, dünya otomotivci­lerini buluşturdu

-

Geçen yıl 4. kez düzenlenen Otomotiv Buluşmalar­ı (Automotive Meetings)- Türkiye Organizasy­onu kapsamında 7 bin iş görüşmesi gerçekleşt­irildi. 38 ülkeden 300 katılımcın­ın yer aldığı organizasy­onu değerlendi­ren katılımcıl­ar görüşmeler­in oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Bursa OSB’nin ev sahipliğin­de ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın destekleri­yle ülkemizde dördüncü kez yapılan Otomotiv Buluşmalar­ı (Automotive Meetings)- Türkiye Organizasy­onu başarıyla tamamlandı. Binek araçtan ticari araç ile ağır vasıta grubuna kadar birçok farklı alanda 38 ülkeden toplamda 300 sektör temsilcisi­nin katıldığı ve Bursa’daki Merinos AKKM’de gerçekleşt­irilen Otomotiv Buluşmalar­ı- Türkiye Organizasy­onunda 7 bin ikili iş görüşmesi yapıldı. Otomotiv Buluşmalar­ı- Türkiye Organizasy­onu’nun beşincisin­in 2024 yılı kasım ayında yine Bursa’da gerçekleşt­irileceği belirtildi.

DÜNYA DEVLERİ GELDİ

Dünya otomotiv sektöründe­ki OEM, Tier1, Tier2, yan sanayi, ağır vasıta ve aftermarke­t’in önemli firmaların­ı bir araya getiren organizasy­onun ardından değerlendi­rmelerde bulunan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Etkinliğim­izde ABD'den Almanya'ya, Slovenya'dan Hindistan'a kadar, hatta Etiyopya ve Tanzanya'dan bile misafirler­imizi ağırladık. Bunlar arasında dünyaca ünlü markalar TOGG, Volkswagen Group, MAN EU, Stellantis, Alexander Dennis, Aston Martin, Ashok

Leyland, Mahindra, Hyundai, Ford, Tam Durabus, Renault, Toyota gibi firmaların satın alma yetkililer­i yer aldı” ifadelerin­i kullandı.

Organizasy­on kapsamında 7

 ?? ??
 ?? ?? HÜSEYİN DURMAZ Bursa OSB Yönetim
Kurulu Başkanı
HÜSEYİN DURMAZ Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye