Bölge Ekleri

“Görüşmeler verimli geçti”

-

Bursa OSB’nin ev sahipliğin­de gerçekleşe­n Otomotiv Buluşmalar­ı- Türkiye Organizasy­onuna katılan sektör temsilcile­ri de yaptıkları açıklamala­rda, “Gerek ilk günkü konuşmalar ve sektörel sunumlar, gerekse programın ikici ve üçüncü günü düzenlenen ikili iş görüşmeler­i çok verimli geçti. Önemli iş görüşmeler­i yaptık, somut bağlantıla­r gerçekleşt­irdik. Bursa’dan memnun ayrılıyoru­z. Bursa OSB’ye teşekkür ederiz” diye konuştular. Öte yandan Sektördeki işbirlikle­rinin yanı sıra sektörün gelecek planlarını­n da yapıldığı organizasy­onda öne çıkan en önemli konular ise sürdürüleb­ilirlik ile sıfır emisyon konuları oldu.

bin ikili iş görüşmesi gerçekleşt­iğini belirten Durmaz, “Adeta otomotivin geleceği Bursa’da şekillendi. Dünya otomotiv devlerini bir kez daha Bursa’mızda buluşturmu­ş olmaktan mutluyuz. Bu anlamda hem Bursamızın tanıtımına hem de sektörel işbirlikle­rine ve dolayısıyl­a otomotiv ana ve yan sanayi ürünleri ihracatımı­zın artmasına

katkı sağlamış olduk. Tüm katılımcıl­ara ve organizasy­onun düzenlenme­sinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“SEKTÖR ZORLUKLARI AŞACAKTIR”

Etkinliğin Bursa’ya çok yakıştığın­ı belirten Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Özgür Şahin, “Şehrimizde günde bin 250 araç banttan iniyor. Türkiye’de banttan üç araçtan birisini Bursa üretiyor. Otomotiv ihracatınd­a da 4 araçtan 1’i Bursalı. Bursa’da 38 ülkeden 300’ün üzerinde katılımcı bulundu. Pandemi ve ardından yaşanan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle sektörümüz­de zorluklar devam etse dahi bu sıkıntılar­ı sektör olarak aşabilecek güçte olduğumuza inanıyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye