Bölge Ekleri

Demirtaş OSB çevreci yatırımlar­la firmaların rekabetçil­iğini artırıyor

-

Çevreci ve sürdürüleb­ilir üretimi destekleye­n yatırımlar­la bölge firmaların­ın uluslarara­sı rekabetçil­iğini artırmaya odaklanan Demirtaş OSB son olarak Türkiye'nin ilk ve en büyük endüstriye­l su geri kazanım tesisini devreye alarak yılda yaklaşık 4 milyon metreküp suyu yeniden üretime soktu.

İhracat ve istihdamda Bursa’nın sürükleyic­i sanayi bölgelerin­den olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) sanayileşm­e 1970’li yılların başında Tofaş’ın kurulması ile başladı. 1990 yılında organize sanayi bölgesi olan DOSAB, bugün tekstil ve otomotiv sanayinin en önemli merkezleri­nden biri konumunda.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı H. Ersan Özsoy, DOSAB’ın günümüzde ülkemizdek­i OSB uygulaması­nın en başarılı örnekleri arasında yer alan, katılımcı firmaların­a en iyi hizmeti en uygun şartlarda sunan bir yapıda olduğunu vurguladı.

Altyapıyı tamamladık­tan sonra iyi işletmecil­ik modeliyle firmalara rekabet avantaj yaratan projeler üzerine yoğunlaştı­klarını belirten Özsoy, “Depo ve antrepo yatırımız, Türkiye'nin ilk ve en büyük endüstriye­l su geri kazanım tesisini hizmete almamız bu kapsamdaki en büyük yatırımlar­ımız. 176 milyon TL yatırımla açtığımız

DOSAB Su Geri Kazanım Tesisi yılda yaklaşık 4 milyon metreküp suyu yeniden üretime sokuyor. Böylece yeraltı su kaynakları­mızı koruyor, çevreci ve sürdürüleb­ilir üretimle yeşil OSB olarak öne çıkıyor ve firmalarım­ızın uluslarara­sı arenada tercih sebebi olmasını sağlıyoruz. Kullanılmı­ş suların ‘atık’ değil, bir ‘kaynak’ olduğu bilinciyle su geri kazanım kapasitemi­zi daha da artırmak için proje ve yatırımlar­ımıza devam ediyoruz” dedi.

“OSB’LER EN ÖNEMLİ ÜRETİM MERKEZLERİ”

Yıllık 1,2 milyar kWh elektrik tüketimini­n olduğu DOSAB’ın 15 milyon metreküplü­k atık su miktarıyla Türkiye’deki en büyükler arasında yer aldığına işaret eden

4,5 milyar USD

Ersan Özsoy, “OSB’ler en önemli üretim merkezleri ve buralarda olmak firmalar için bazı avantajlar sunuyor. Ancak her geçen yıl bu avantajlar­ın azaldığını gözlemliyo­ruz. Örneğin son dönemde enerji fiyatların­da bunu çok rahat görebiliri­z. Oysa OSB’lere katılımı teşvik edici olarak avantaj ve teşvikleri­n artarak devam etmesi gerektiğin­e inanıyoruz. OSB uygulaması sanayinin disipline edildiği, planlı alanlarda üretim yapılan, çevre ve şehirleşme­ye olumlu katkısı olan, sanayicile­rin kendilerin­i kamu denetimi altında yönettiği başarılı bir uygulama olmuştur” diye konuştu.

Özsoy; Demirtaş, Panayır, Alaşar, Ovaakça gibi yakın yerleşim alanlarınd­a nüfusun da artmasının etkisiyle bölge içi trafik sorununun son yıllarda yıpratıcı bir hal aldığına dikkat çekti.

Ersan Özsoy, kamulaştır­masını Büyükşehir Belediyesi­nin yaptığı, DOSAB’ın da 5 milyon TL katkı sunduğu ve karayollar­ının ihale ettiği projenin bu yıl tamamlanac­ağını söyledi.

 ?? ?? Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi
(DOSAB) Başkanı
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı
 ?? ??
 ?? ?? H. ERSAN ÖZSOY
H. ERSAN ÖZSOY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye