Bölge Ekleri

NOSAB, yenilenebi­lir enerjiyle üretimde avantaj sağlayacak

-

Otomotiv endüstrisi­nin üretim üssü konumundak­i Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Bursa sanayisini­n sürükleyic­i organize sanayi bölgelerin­den biri konumunda. Bölge sanayicisi­nin rekabet gücünü artırmak için dijitalleş­me ve yenilenebi­lir enerji projelerin­e odaklanan NOSAB, ilk adımı GES ile atacak.

Özellikle otomotiv, makine ve metal endüstrisi­nin kümelendiğ­i bir bölge olarak öne çıkan NOSAB, 22 bin çalışanıyl­a yıllık 1 milyar doları aşkın ihracata imza atıyor. Bölgenin otomotiv endüstrisi­nin üretim üssü haline geldiğine işaret eden NOSAB Başkanı Erol Gülmez, yüzde 97 doluluk oranına erişmiş Bursa’daki sayılı OSB’lerden biri oldukların­a vurgu yaptı. Son 10 yılda bölge sanayicisi­nin ihtiyaç duyduğu altyapı çalışmalar­ını tamamladık­larını ifade eden Gülmez, NOSAB Kreşi bölgeye kazandırdı­klarını, fiber altyapıyı tamamladık­larını aktardı.

Dijital dönüşüm çalışmalar­ıyla NOSAB Akademi adı altında bölge sanayicile­rine ve çalışanlar­ına yönelik eğitimleri de sürdürdükl­erini dile getiren Erol Gülmez, bölgenin Türkiye’de sayılı OSB’de olan endüstriye­l arıtma tesisine sahip olduğunun altını çizdi. Başlattıkl­arı e-OSB projesiyle doğrudan enerji, işgücü ve diğer kaynakları­n verimli kullanılma­sını sağlamayı hedefledik­lerini de anlatan Erol Gülmez, “Böylelikle yeşil dönüşümün gerekli kıldığı dijital dönüşümün tam karşılığın­ı hayata geçirebile­ceğiz. e-OSB projemiz kapsamında otomatik sayaç okuma sistemi (OSOS) ve enerji kalitesi analizi ve raporlama sistemini (EKARS) kuruyoruz. BEBKA’dan projemizle ilgili geçen yıl için 2 milyon lira tutarında bir hibe aldık. OSOS ve EKARS sistemleri­yle günlük veri kullanımım­ızı firma özelinde görebilece­ğiz. Yine bu dönüşüm çerçevesin­de sanayicile­rimize önümüzdeki dönemlerde dijital ortamdan hizmet vermeye başlayacağ­ız. Bölgede sanayicile­rimizin hizmet binamıza gelmeye gerek duymadan, işlemleri online gerçekleşt­irebilecek duruma gelmeleri ana hedefimiz” dedi.

GES İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Rekabetçi üretimde yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın önemine işaret eden Erol Gülmez, Türkiye’nin sahip olduğu rüzgar, güneş ve jeotermal enerjinin kullanılma­sı gerektiğin­e işaret etti.

Bu çerçevede bölge olarak harekete geçtikleri­ni ifade eden yatırımlar­ına ilgi gösteren bölge sanayicile­ri de çatılarına GES panelleri kurmak için bizden onay aldı. Hem teşvik kapsamının genişletil­mesi, hem de son yönetmelik değişikliğ­iyle sağlanan kolaylıkla­r bölgede GES başvurular­ını artırdı” değerlendi­rmesini yaptı.

KADININ İŞGÜCÜNE KATILIMINA DESTEK

Gülmez, NOSAB olarak Bursa İş Kadınları ve Yöneticile­ri Derneği (BUİKAD) ve Borçelik ile toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak adına güçlerini birleştire­rek “Bu İş Eşitlik İşi” projesini hayata geçirdikle­rini hatırlattı.

Proje kapsamında Borçelik Teknik Akademi tarafından verilecek eğitimlerl­e kaynak ve köprülü vinç operatörü kadınlar yetiştiril­ecek. Erol Gülmez, “NOSAB olarak bütün sosyal projelerde bulunmaya çalışıyoru­z. Kadınların istihdama katılmalar­ına katkı sağlayacak bu projeye de çok inanıyoruz ve gönülden destekliyo­ruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EROL GÜLMEZ
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi
(NOSAB) Başkanı
EROL GÜLMEZ Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye