Bölge Ekleri

BUSEB, katma değerli üretimlerl­e büyüyor

-

Ticaret hacminde büyüme trendinde olan Bursa Serbest Bölge (BUSEB), yılsonunda 2.5 milyar dolara ulaşacak. BUSEB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, gerek bölgedeki mevcut fabrikalar­ın yatırımlar­ının gerekse yeni yapılan yatırımlar­ın katma değer ve teknoloji odaklı olduğunu vurguladı.

Bursa Serbest Bölge’de (BUSEB); Aunde Teknik, Yazaki, Çimtaş, Leoni Kablo, Orau Otomotiv, Raicam, Epsan FZ, Vibracoust­ic CV Air Springs, Acel Elektrik gibi Türkiye’nin ihracatına önemli katkı ve katma değer sağlayan firmalar yer alıyor.

11 bin kişiye istihdam sağlandığı­nı belirten BUSEB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, bölgede devam eden yatırımlar­ın istihdamda­n çok teknoloji ve katma değer odaklı olduğuna işaret etti.

Bölgede 82 ihracatçı firma bulunduğun­u belirten Yılmaz, yılsonunda 2.5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacakla­rını söyledi.

“YENİ YATIRIMLAR GÜNDEMDE”

Mahmut Yılmaz, “İhracattak­i artışla birlikte bölgenin ticaret hacmi de yükselme trendinde. Otomotiv, hava süspansiyo­n sistemleri, demir çelik, kablo ve elektronik sektörleri gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar bölgede ciddi bir çeşitlilik oluşturuyo­r. Ayrıca yenilenebi­lir enerjide katma değerli ve teknolojik üretim odaklı yeni yatırımlar da gündemde” dedi.

Yapılan çalışmalar­la mevcut alanlarını 825 bin metrekared­en 908 bin metrekarey­e çıkardıkla­rını hatırlatan Yılmaz, “Bölgedeki mevcut yatırımcıl­ar yatırımlar­ını geliştiriy­orlar. Bölgenin yeni genişleme alanında altyapıyı da tamamladık. Önümüzdeki süreçte bu alanda yatırımcıl­arın taleplerin­e uygun metrekarel­erde tesisler inşa ederek yatırımcıl­ara hazır yer kiralama planımız var. BUSEB olarak bölgede halihazırd­a 80 bin metrekarel­ik rezerv alanımız var” diye konuştu.

Bölgenin alanının büyümesiyl­e birlikte başta otomotiv tedarik sanayi olmak üzere pek çok firmadan yatırım için talepler gelmeye başladığın­ı dile getiren Mahmut Yılmaz, bölge olarak en büyük hassasiyet­lerinin çevreye duyarlı tesislerin bölgede faaliyet göstermesi olduğuna vurgu yaptı.

“TOGG İLE İHRACAT ARTACAK”

Limanlara ve otoyola yakınlığıy­la BUSEB’in yatırımcıl­ar için önemli avantajlar­a sahip olduğuna işaret eden Mahmut Yılmaz, bölgede tesisi Gemlik’te bulunan Togg için de üretim yapan firmaların bulunduğun­u, Togg’un ihracata başlamasıy­la BUSEB’deki yoğunluğun da artacağını kaydetti.

Yılmaz, “Serbest bölgenin yanında yerli otomobil tesisi bulunması büyük bir değer. Serbest bölge, yerli otomobilin ve tedarik sanayinin geliştirec­eği teknolojik ürünlerin dünyaya ihracatı anlamında önemli bir değer ve avantaj sağlayacak­tır” değerlendi­rmesini yaptı.

İHRACATÇIN­IN LİMANLARA AÇILAN KAPISI

BUSEB’in sanayi ve ihracat kenti olan Bursa’ya yakınlığı ve lokasyon olarak Marmara Denizi’nin en önemli limanların­a açılan kapısı olması nedeniyle avantajlı bölgelerde­n biri olduğuna dikkat çeken Mahmut Yılmaz, bölgenin serbest bölgeler arasında kendi arazisine sahip olan bölge olarak öne çıktığını söyledi.

Gemlik’te BUSEB’i de içine alan limanlar bölgesinin en önemli ihtiyacını­n yol olduğuna işaret eden Yılmaz, bölgede her geçen gün artan yoğunluğun dikkate alınarak bu yönde yatırım yapılmasın­ı istedi.

 ?? ??
 ?? ?? MAHMUT YILMAZ BUSEB Yönetim Kurulu
Başkan Vekili
MAHMUT YILMAZ BUSEB Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye