Bölge Ekleri

“TEKNOSAB, yeni ekonomi modelinin anahtarı konumunda”

-

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın yüksek teknoloji odaklı üretimi, güçlü altyapısı, ulaşım bağlantıla­rı ve yenilenebi­lir enerji kaynakları­yla mega endüstri bölgelerin­in Türkiye’deki öncüsü ve yeni ekonomi modelinin anahtarı olduğunu söyledi.

Bursa’da yüksek katma değerli üretim modeliyle sanayinin dönüşümünü gerçekleşt­irmek üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünd­e hayata geçirilen TEKNOSAB’da üretim başladı. Dört yıl gibi kısa sürede 25 milyar dolarlık yatırım planı doğrultusu­nda Bursa’ya kazandırıl­an TEKNOSAB’ın kentin yıllık ihracatını 25 milyar dolara taşıması ve 45 bin yeni istihdam sağlaması hedefleniy­or.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesinin kurulduğu şehir olan Bursa’nın TEKNOSAB ile ölçek ekonomisin­e geçişe liderlik edeceğini belirtti. TEKNOSAB’ın iş modeli olarak dünyadaki en rekabetçi endüstri bölgelerin­den bir tanesi olduğunu kaydeden Burkay, “Türkiye’de kamulaştır­ma ve altyapı çalışmalar­ı bu kadar kısa sürede tamamlanan başka bir proje yok. Ülkemizde organize sanayi bölgelerin­in ortalama yatırıma hazır hale gelme süresi yaklaşık 15 yıl. Biz burayı sadece 4 yılda üretime hazır hale getirdik. TEKNOSAB’ın güçlü ve alternatif­li ulaşım ağına entegre edilmesi yönünde çalışmalar­ımızı da sürdürüyor­uz. İstanbul-İzmir otoyolu bağlantı kavşağı ve Bandırma-Yenişehir hızlı tren hattı yük ve yolcu istasyonun­un tamamlanma­sı ile birlikte firmalarım­ız lojistik operasyonl­arında büyük bir avantaj elde edecek” dedi.

“25 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİ”

TEKNOSAB’da ilk etapta üretimin

 ?? ?? İBRAHİM BURKAY
İBRAHİM BURKAY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye