Bölge Ekleri

Kayapa OSB’ye yatırımcı ilgisi sürekli artıyor

-

Kayapa OSB’nin 2023 yılında yol problemi olmayan, altyapısı tamamlanmı­ş, sanayicini­n tüm ihtiyacını karşılayac­ak bir yapıya kavuşacağı­nı belirten Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, aynı zamanda çevreci özelliğiyl­e öne çıkan bölgeye yatırımcıl­arın da ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Islah sürecini tamamlayar­ak 2019 yılında OSB statüsünü kazanan Kayapa OSB, Bursa’nın en genç sanayi bölgelerin­den. Son 3 yıldır bölgedeki altyapı çalışmalar­ına odaklandık­larını belirten Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, bölgede kanalizasy­on, atık su, fiber optik hatlar gibi altyapı çalışmalar­ında sona yaklaşıldı­ğını, bölgeye firmaların ilgisinin de her geçen gün arttığını söyledi. Bölgede 180’e yakın firmanın 10 bini aşkın çalışanla 700 milyon dolar seviyesind­e ticaret hacmi gerçekleşt­irdiğini kaydeden Toy, bölgenin kirletici sanayi olmaması nedeniyle çevreci bir sanayi bölgesi olarak öne çıktığını vurguladı.

Çevreci ve yeşil üretimin kendileri için önemli bir kriter olduğuna dikkati çeken Yalçın Toy, “Bölgemizde geri dönüşüm tesisi, döküm fabrikası ya da ağır metallerde­n kaplama tesisleri yapmak isteyenler oluyor. Ancak biz çevrecilik bilincimiz­i OSB kurulmadan önce belirlemiş­tik. O politikamı­zdan üretim yapan firmaların bölgede üretim yaptığını söyledi. Bölgenin fiber optik internet altyapısı hatlarının kurulumunu tamamlayar­ak sanayicile­rin hizmetine sundukları­nı anlatan Toy, yeni hizmet binasını da tamamlayar­ak devreye aldıkların­ı aktardı.

Bölgede bir sosyal donatı alanı yapmak için de çalışmalar yürüttükle­rini belirten Yalçın Toy, “Yurtdışınd­an bölgemize yük almaya gelen TIR şoförleri için büyük bir TIR parkı yaptık. Şoförler bundan ücretsiz olarak faydalanab­iliyor. Burada bir kantar binası da var. Ayrıca şoförlerin temel ve kişisel ihtiyaçlar­ını karşılayab­ileceği alanlar kurduk. Ayrıca bölgemizin temel ihtiyaçlar­ından biri olan Kayapa OSB Merkez Camisi’nin inşaatını tamamladık. Sosyal sorumluluk projesi olarak Kayapa Kadınlar Derneği’ne bölgemizde bir kafeterya işletmesi için yer verdik. Yeşil alanlarımı­zı da yavaş yavaş yolla birlikte oluşturup, park gibi sosyal donatı alanlarını­n yapımına hız vereceğiz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? YALÇIN TOY Kayapa OSB Yönetim
Kurulu Başkanı
YALÇIN TOY Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye