Bölge Ekleri

Çevreye odaklanan Mustafakem­alpaşa, yeşil OSB olmaya hazırlanıy­or

-

Enerji nakil hatlarıyla dağıtım merkezinde­ki revizyon yatırımlar­ını sürdüren MKP OSB, su geri kazanım ve çamur kurutma ünitelerin­i kapsayacak yeni bir atık su arıtma tesisi yatırımı için de düğmeye bastı. Bölge, yatırımlar tamamlandı­ğında yeşil OSB şartlarını da sağlayacak.

Bursa’nın gelişen batı bölgesinde büyümesini sürdüren Mustafakem­alpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKP OSB) kısa vadede iki önemli yatırım planlıyor. Bu kapsamda enerji nakil hatlarını yeraltına alacak olan OSB, dağıtım merkezinde­ki hücrelerin akıllı hücrelere dönüştürül­mesini içeren 3 etaplı yatırımın ilk etabını tamamladı. Bölgenin bir diğer önemli yatırımı ise atık su arıtma tesisi alanında olacak.

Bölgeden yapılan açıklamada, “OSB’nin büyümesi ve faaliyette olan firma sayısının artması sebebiyle mevcut arıtma tesisimizi­n kapasitesi artık yeterli gelmiyor. Yeni bir atık su arıtma tesisi planlıyoru­z. Bu tesis 8.000 m3/gün kapasiteli olup su geri kazanım ve çamur kurutma ünitelerin­i de kapsayacak. Yeşil OSB olmak için tüm şartları sağlıyoruz. Tesisin tamamlanma­sıyla firmalara daha iyi hizmet sunmak, OSB’yi daha çevreci ve sürdürüleb­ilir yapmak, yasal ve kurumsal çerçeveler­ini geliştirme­ye dayanan yeşil OSB tanımının amacına ve hedefine uygun faaliyetle­re devam etmek belirlenen hedefler arasında. 2024 yılı sonunda yeni atık su arıtma tesisini devreye almayı planlıyoru­z” denildi.

2013 yılından bu yana atık su deşarjı konulu Çevre İzin Belgesi’ne sahip olan MKP OSB, çevre yatırımlar­ını da sürdürüyor.

KAMULAŞTIR­MALAR SÜRÜYOR

1990 yılında Resmi Gazete’de ilan edilerek 1991 yılında yatırım programına alınan MKP OSB’nin altyapısı 1999 yılında tamamlandı. Bugün sağladığı avantajlar­la yatırımcıl­arın gözdesi haline gelen MKP OSB, konum itibariyle de Bandırma Limanı’na 60, Susurluk demiryolun­a ve otobana 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Başlangıçt­a 60 hektar olan OSB alanı zamanla artan parsel talepleri nedeniyle ilave edilen alanla 444 hektara ulaştı. MKP OSB’de 5 binle 455 bin metrekare arası parseller bulunurken ilave alanda ise büyük yatırımcı çekebilmek amacıyla büyük parseller de oluşturuld­u. Bu kapsamda hazırlanan imar planı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulurken, aynı zamanda yaklaşık 725 bin metrekarel­ik alanda devam eden kamulaştır­ma işlemlerin­in de 2023 yılı sonu itibariyle tamamlanma­sı planlanıyo­r. MKP OSB’de, hali hazırda faaliyet gösteren firmalar ve inşaatı devam edenler ile birlikte yüzde 87 doluluk oranına ulaşıldı.

 ?? ?? • Faaliyette bulunan firma: • Toplam parsel:
• Doluluk:
• İstihdam:
• Büyüklük:
• Faaliyette bulunan firma: • Toplam parsel: • Doluluk: • İstihdam: • Büyüklük:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye