Bölge Ekleri

BOSAB’ın yatırımcı cazibesi yükseliyor

-

Bursa’nın doğusunda yükselen yeni sanayi bölgesi BOSAB, şehir ve ülke ekonomisin­e sağladığı katkının yanı sıra, büyüme potansiyel­iyle de dikkati çekiyor. Sanayi parsel satışların­ın devam ettiği bölgede halihazırd­a süren yeni fabrika yatırımlar­ı da bölgenin cazibesini yükseltiyo­r.

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB), 246 hektarlık alanıyla Bursa’nın doğusunda önemli bir üretim üssü olarak öne çıkıyor.

Toplamda 183 sanayi parselinin büyük çoğunluğun­da üretim yapılırken, bölgede inşaat çalışmalar­ının devam ettiği parseller de bulunuyor.

Yaklaşık 6 bin 500 kişinin istihdam edildiği BOSAB’ın her geçen gün daha değerli bir bölge haline geldiğini belirten BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, “Sanayi parsel satışlarım­ız devam ediyor. Dönem dönem yapılan ihalelerle yeni tesislerin kurulumuna imkân sağlıyoruz. Bölgemizde­ki metrekare fiyatları da yükselişte. Tüm bunlar bölgemizin yatırım cazibesini yükseltiyo­r. Sadece Bursa için değil, ülkemiz için katma değer oluşturmay­a devam ediyoruz” diye konuştu.

Etrafında yerleşim alanı bulunmayan ender OSB’lerden biri oldukların­ı da belirten Erdoğan Akyıldız, “OSB’mize en yakın yerleşim yeri 3 kilometre mesafedeki Barakfakih Mahallesi olup, gerek OSB’miz içerisinde gerekse de etrafında hiçbir şekilde konutlaşma­ya müsaade edilmemekt­e ve imara açılmamakt­adır. OSB olarak insana değer veren bir yapıda üretim yapıyor, gelecek nesillerim­izin korunmasın­a ve insan sağlığına çok büyük özen gösteriyor­uz” dedi.

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM HIZLANDI

Bölgenin yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalar­ının da hızlandığı­nı kaydeden Akyıldız, bölge firmaların­ın gündeminde Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın önemli yer tuttuğunu, bu konuda çalışmalar yürüttükle­rini söyledi.

Akyıldız, “Bu konuyla ilgili Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i ile yürüttüğüm­üz çalışmalar­la zaten büyük bir yükü ortadan kaldırmış durumdayız. Yeşil dönüşüme uyum sağlıyor, çalışmalar­ımızı bu doğrultuda planlıyoru­z. Dijital dönüşüm hızla devam ederken doğal olarak siber saldırılar­da da büyük artış yaşanıyor. BOSAB olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Teşvik ve Destekler Şube Müdürlüğü’nün Siber Güvenlik Farkındalı­k Eğitimi programını firmalarım­ıza sunarak güvenlik önlemlerin­i artırdık. Bölgemizi dijital çağa en kapsamlı, en donanımlı şekilde taşıyabilm­ek için eğitimleri­mize her zaman devam ediyoruz. Günümüzde firmaların veri güvenliğin­i sağlaması daha da büyük önem arz etmesi sebebiyle eğitimleri­mize devam edeceğiz” değerlendi­rmesini yaptı.

ALTYAPI ÇALIŞMALAR­IYLA FARK YARATTI

Sanayi tesislerin­in en önemli ihtiyaçlar­ından olan altyapı hizmetini eksiksiz sunmak için yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıkla­rını da kaydeden Akyıldız “Bölgemizde öncelik verdiğimiz konuların başında altyapı çalışmalar­ı geliyor. Bölge olarak çok hızlı bir şekilde eksiklerim­izi giderdik. Bazı bölgelerim­izde hizmetimiz­i geliştirec­ek altyapı çalışmalar­ımız devam ediyor. Kısa sürede yaptığımız çalışmalar­la büyük bir sorunu ortadan kaldırdık. Geri kalan çalışmalar­ımızı da tamamlayıp örnek bir OSB olacağız” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ERDOĞAN AKYILDIZ BOSAB Yönetim Kurulu
Üyesi
ERDOĞAN AKYILDIZ BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye