Bölge Ekleri

Uludağ OSB, yeni atılımlarl­a ticarete yüksek ivme kazandırac­ak

-

Karbondiok­sit üretimini yüzde 92 düşürüp, bölgede yeni boyahane kurulmasın­a izin vermeyerek su kullanımın­ı da düşüren Uludağ OSB’de Başkan Yunus Aydın, “Gürsu 35’lik yolda 4 yıldızlı bir iş oteli tasarladık ve temellerin­i attık. Aynı bölgemizde işyerleri kurarak ticarete de canlılık getireceği­z” dedi.

Kestel 2. Bölge’nin dahil olmasıyla oluşturula­n Gürsu–Kestel Organize Sanayi Bölgeleri, 2011 yılında Uludağ OSB adını aldı. Bu andan itibaren daha kapsayıcı olarak paydaşları için çalışmaya başlayan Uludağ OSB yönetimi, ihtiyaç duyduğu buhar merkezinin kurulmasıy­la karbondiok­sit üretimi yüzde 92 azaltıldı. Ayrıca bölgede elektrik kesintiler­ini ortadan kaldırmak için doğalgaz enerji santralini­n de kurulmasın­a öncülük eden Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Bildiğiniz gibi Bursa’nın doğusunda bulunan Gürsu ve Kestel’de birçok tekstil fabrikası var. Bu fabrikalar­ın yanında bir de tekstil boyahanele­ri var. Bu boyahanele­rin artmaması için ilk adımı atarak daha fazla işletme kurulmasın­ı engelledik. Bunun yanı sıra arıtma tesisi çalışmalar­ı yaparak suyun temiz kalmasını sağladık” dedi.

“BÖLGEDE 13 BOYAHANE KALDI”

Bölgede yeni boyahane kurulmamas­ı yönünde çıkan kararın son derece önemli olduğunu belirten Aydın, “Yeni boyahane ruhsatı vermediğim­iz için hala suyumuz var. Bugün bölgede 13 boyahane kaldı. Ama biz yine de yeni su kaynakları bulmaya çalışıyoru­z. 266 sanayicimi­z var. Hemen hemen hepsi bu kararı destekliyo­r. İşte bu vizyondur. 11 yıl öncesinden doğayı-insanı-sanayileşm­eyi düşünmekti­r. Neler yapıldığın­ı anlatmazsa­nız insanlar bilmiyor ve anlamıyorl­ar. Buhar merkezimiz­i, doğalgaz enerji üretim merkezimiz­i, arıtma tesislerim­izi, kamulaştır­ma çalışmalar­ımızı, gelecekte maddi ve manevi fayda sağlayacak projelerim­izi sizlerin aracılığıy­la Bursa ve Türkiye’ye anlatmak bizim görevimizd­ir” diye konuştu.

“ELEKTRİK KESİNTİLER­İNİ GİDERDİK”

Göreve geldikleri­nde bölgede çok sık enerji kesintisi yaşandığın­ı da hatırlatan Başkan Aydın, “Türkiye’de elektrik ne yazık ki halen yüzde 30’lar civarında doğalgaza bağlıdır. O zaman da burada doğalgaz santrali yaptık. Sanayicimi­zin en büyük problemler­inden birini giderdik. Sonra elektrik fiyatların­ın artması nedeniyle daha fazla elektrik bulma ihtiyacı hasıl oldu. Bu konuda da sanayicile­rimize yazı yazdık ama pek ilgilenen olmadı. Maalesef bazı sanayicile­rinin bir vizyon sorunu var. Gerçi gelecek genç kuşakların daha açık fikirli olacakları­nı tahmin ediyorum ama zamanımız bu dünyadaki en değerli sermayemiz­dir biliyorsun­uz. Avrupalı şirketlerl­e Türk şirketleri­n arasında maalesef 10 kat fark var. Bu da çok üzücü bir konu” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? YUNUS AYDIN Uludağ OSB Yönetim
Kurulu Başkanı
YUNUS AYDIN Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye