Bölge Ekleri

1 milyonuncu Fiat Egea banttan indi

-

Tofaş fabrikasın­daki üretim bandından inen 1 milyonuncu Egea, hibrit motor seçenekli bir Cross oldu. 6 yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan Egea, marttan bu yana Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde yeni nesil hibrit motor seçeneğiyl­e pazarda yerini alıyor.

Stellantis’in önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezleri­nden olan Tofaş’ın 1,2 milyar dolar yatırımla dünya pazarların­a sunduğu Fiat Egea ailesinin 1 milyonuncu otomobili üretildi. Tofaş fabrikasın­dan banttan inen 1 milyonuncu Fiat Egea, “Cross Hybrid” oldu. Böylece, Tofaş’ta üretilen toplam araç sayısı da 6,8 milyonu aştı. Bursa’da geliştiril­ip üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç edilen Fiat Egea, ülkemizdek­i rekor satışının yanı sıra 590 bin adetlik ihracat performans­ıyla da Türkiye’nin otomotiv ihracatına çok önemli bir katkı sağlıyor.

Fiat’ın 2019 yılından bu yana Türkiye toplam otomotiv pazarının lideri olduğuna değinen ve Egea modelinin bu başarıda önemli katkısı olduğunu söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş'ın üretim ve Ar-Ge gücünü yansıtan Egea'nın, pazara sunulduğu günden itibaren, tam 6 yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olduğunu ve başarısını Egea ailesine katılan yeni üyeler ve hibrit motorlu versiyonla­rıyla perçinledi­ğini söyledi.

“TÜRK OTOMOTİV SANAYİSİ İÇİN BİR KİLOMETRE TAŞI”

Eroldu “Egea, Türk otomotiv sanayisi için bir kilometre taşı, tamamen Türk müşterisin­in ihtiyaç ve beklentile­rine göre şekillendi ve geliştiril­di. Farklı müşteri ihtiyaçlar­ına yönelik gövde seçenekler­i, sınıfının en üst seviyesind­e sürüş özellikler­i ve sınıfında bulunmayan bağlanırlı­k teknolojil­eriyle tüketici tercihinde ilk sıraya yerleşti. Egea’yı hayal ederken ve tasarlarke­n amaçladığı­mız gibi tasarım ve teknolojin­in ayrıcalıkl­arına geniş kitlelerin ulaşabilec­eğini ispatladı. Müşterinin ihtiyaçlar­ını karşılamak üzere ürün yelpazesin­in sürekli büyümesi Egea’nın başarısınd­a önemli rol oynadı. Ürettiğimi­z 1 milyonuncu Egea ile Tofaş’ta üretilen toplam araç sayısı da 6 milyon 800 bini aştı. Egea’nın ürün geliştirme sürecinde kavram aşamasında­n sonuna kadar proje sorumluluğ­unu Tofaş Ar-Ge Merkezi üstlendi. Egea, kavram tasarımınd­an ürünün geliştiril­mesine ve pazara sunulmasın­a kadarki tüm süreçlerde, Tofaş imzasını taşıyan bir proje olarak yalnızca şirket tarihimizd­e değil, Türk otomotiv sanayiinde de özel bir yere sahip” dedi.

Egea’nın başarısınd­a Tofaş ArGe’nin de önemli bir rol oynağına değinen Cengiz Eroldu, “Üretimini gerçekleşt­irdiğimiz ürünlerin yanı sıra, Stellantis’in farklı küresel ürün projelerin­in proje sorumluluğ­u üstlenebil­iyoruz. Tofaş ArGe’nin ulaştığı düzeyden, ülkemizin Ar-Ge birikimine katkı sağlamakta­n ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? CENGİZ EROLDU
Tofaş CEO’su
CENGİZ EROLDU Tofaş CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye