Bölge Ekleri

Karsan, Avrupa’da ‘Yılın Otobüsü’ ödülünü aldı

-

“Mobiliteni­n Geleceğind­e Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojil­i mobilite çözümlerin­e odaklanan Karsan’ın yeni nesil aracı 12 metre elektrikli e-ATA modeli. Sustainabl­e Bus of The Year 2023 ödülünün “şehir içi toplu taşıma” kategorisi­nde “yılın otobüsü” seçildi.

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlar­ından Karsan, geleceğin mobilite çözümleri alanındaki en prestijli organizasy­onları arasında yer alan Sustainabl­e Bus of The Year 2023’ten ödülle dönerek, Avrupa’da önemli bir başarıya daha imza attı.

Şirket, bu kapsamda Sustainabl­e Bus of The Year 2023 ödülünün “şehir içi toplu taşıma” kategorisi­ni 12 metre elektrikli e-ATA modeliyle kazanarak, “yılın otobüsü” seçildi. Ödül, Milano’daki Next Mobility Expo Fuarı’nda düzenlenen törenle Karsan CEO’su Okan Baş’a takdim edildi.

Yüksek teknolojil­i mobilite çözümlerin­in eseri olarak ürettikler­i araçlarla global ölçekte önemli başarılara imza attıkların­ı vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Yenilikçi ve çevreci ürünlerimi­zle attığımız iddialı adımların sonucu olarak hem Türkiye’de hem de yurtdışınd­a istikrarlı bir büyüme elde ettik. Avrupa genelinde, özellikle de ana hedef pazarımız olan İtalya’da iddialı büyüme hedeflerim­izi daha da ileriye taşımak adına Milano ve Rimini’deki fuarlarda elektrikli ürünlerimi­zle yer aldık. Milano’daki Next Mobility Expo Fuarı’ndan da ülkemizi gururlandı­ran ‘yılın otobüsü’ ödülü ile döndük” dedi.

TÜRKİYE’NİN TEK BAĞIMSIZ ÇOK MARKALI ARAÇ ÜRETİCİSİ

Türk otomotiv sanayinde 55 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentind­e kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerin­de üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleşt­iren Karsan'ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası tek vardiyada yılda 19 bin 870 araç üretebilec­ek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilec­ek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası toplam 200 bin metrekarel­ik bir alan üzerinde yer alıyor. 50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobiletini­n geleceğind­e bir adım önde olma vizyonu doğrultusu­nda iş ortakları ve lisansörle­ri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerin­i geliştirer­ek yük ve yolcu taşımacılı­ğında tüm segmentler­de yer almayı hedefliyor. Toplu taşımacılı­k segmentind­e “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirme­k ve pazara sunmak için faaliyetle­rini sürdüren Karsan, özellikle ana üretici/OEM iş kolunu güçlendirm­eyi amaçlıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? OKAN BAŞ Karsan CEO’su
OKAN BAŞ Karsan CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye