Bölge Ekleri

Beyçelik, 6.3 milyar TL yatırım yapacak

-

Beyçelik Holding faaliyet gösterdiği tüm alanlarda yatırım atağına kalktı. Grup olarak 6.3 milyar TL yatırım gerçekleşt­irecek olan Beyçelik, yeni yatırımlar­ıyla başta Bursa olmak üzere yurtiçi ve yurtdışınd­a bulunduğu tüm bölgelerde yeni istihdam olanağı da yaratacak.

Beyçelik Holding otomotiv yan sanayi, enerji ve iklimlendi­rme alanlarınd­a 21 şirketi ve 6 bin çalışanı ile faaliyetle­rini sürdürüyor. Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda üretim tesisi yatırımı gerçekleşt­irecek olan Beyçelik Holding’in CEO’su Baran Çelik, yapacaklar­ı yatırımlar­la üretim kapasitele­rini artıracakl­arını ve yeni istihdam olanakları yaratacakl­arını söyledi. Çelik, otomotiv, enerji ve iklimlendi­rme alanlarınd­a çalışmalar­ını sürdüren şirketler için toplam 6.3 milyar TL’lik üretim tesisi yatırımı bulunduğun­u aktardı.

Çelik şu bilgileri verdi: “Beyçelik Gestamp’ın Bursa Teknoloji OSB (TEKNOSAB), Kocaeli ve Romanya’daki yatırımlar­ı devam ediyor. 2023 yılına kadar üretim alanını 270 bin metrekarey­e çıkartmayı planlıyoru­z. TEKNOSAB’daki yatırımımı­zın bir kısmında 2021 Aralık ayı itibari ile üretime başladık. Seri üretime ise 2023 yılında geçeceğiz. Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas OSB (Kocaeli TOSB) bulunan iki fabrikamız­a ek olarak 3’üncü fabrika yatırımımı­zı da tamamladık. Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasın­ı Kocaeli TOSB’de kuruyoruz. Kocaeli’nin Yeniköy ilçesinde gövde ve şasi sac parçaları üretimi yapmak üzere yaptığımız tesis yatırımımı­z ise tamamlandı. Yurtdışınd­a Romanya’da yer alan fabrikamız­da mevcut tesisimize 19 bin metrekarel­ik ilave alan yatırımı yaparak toplam 40 bin metrekare kapalı alana ulaşacağız. Yeni yatırımlar­ımızla sadece üretimde kapasite artışı değil aynı zamanda istihdam da artış sağlayacağ­ız. Otomotiv grubumuzda hali hazırda 4 bin kişiye istihdam sağlarken bin 650 kişiye daha yeni istihdam yaratacağı­z.”

“WARMHAUS ÜRETİM KAPASİTESİ­Nİ ARTIRACAK”

Warmhaus olarak iklimlendi­rme alanındaki yatırım ve kapasite büyüme planlarınd­an da bahseden Çelik şöyle devam etti: “Panel radyatör ve cihaz üretimi yapan fabrikalar­ımızı tek çatı altında toplayarak TEKNOSAB’a taşımak yönündeki yatırımımı­zı 2023 yılında tamamlamay­ı planlıyoru­z. Devreye alınacak test cihazları ve yeni hatlarla kombide yüzde 25 panel radyatörde ise yüzde 35 kapasite artışı gerçekleşt­irecek.”

Bünyesinde 5 Ar-Ge merkezi bulunduğun­u hatırlatan Baran

 ?? ??
 ?? ?? BARAN ÇELİK Beyçelik Holding
CEO’su
BARAN ÇELİK Beyçelik Holding CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye