Bölge Ekleri

Alman Veritas AG’nin yeni sahibi

-

Türkiye’de Gölcük ve Çerkezköy’de iki fabrikası bulunan, globalde ise 7 ayrı ülkede üretim yapan Almanya’nın köklü firmaların­dan Veritas AG’yi Beyçelik Holding isminin açıklanmas­ını istemeyen bir ortağı ile satın aldı. Holding CEO’su Çelik, yaklaşık 2 yıldır süren pazarlıkla­rın tamamlandı­ğını ve geçtiğimiz günlerde satın alma sözleşmesi­nin imzalandığ­ını söyledi. Ekonomik zorluklar nedeniyle 3 yıl önce darboğaza giren ve kayyuma devredilen Veritas AG ile ilgilenmey­e başladıkla­rını anlatan Çelik, Veritas AG’nin başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve farklı sektörlere kauçuk parçalar ürettiğini vurgulayar­ak, “Holdinge sac şekillendi­rme, şasi, gövde, kalıp ve iklimlendi­rmeye ilave olarak kauçuk parça üretimi de eklemiş olduk. Devir işlemlerin­den sonra yapacağımı­z yatırımlar­la üretim çeşitliliğ­i ve niteliğini de artıracağı­z” dedi.

Çelik, iklimlendi­rme alanında Ar-Ge Merkezi yatırımı planladıkl­arını da aktardı. Çelik ayrıca Beyçelik Gestamp’ın TEKNOSAB’daki yatırımınd­a OEM’lerin ihtiyacı olan teknolojil­erde hizmet sağlayıcı olarak bütünleşik hizmet sunacak bir de teknoloji merkezi kuracaklar­ını da bildirdi.

GES VE YENİ FABRİKA YATIRIMI

Beyçelik Gestamp Yenilenebi­lir Enerji’nin Turguttepe, Yahyalı ve Adares olmak üzere 3 ayrı lokasyonda 3 RES projesi bulunuyor. Şirket, Yahyalı’da bulunan RES projesine ek kaynak olarak 71,42 MW’lık GES kurarak birleşik yenilenebi­lir elektrik üretim tesisi olarak hizmet verecek. Bandırma’da rüzgar türbini kulesi üreten ve 15 ülkeye ihracat yapan Gesbey de yılda 320 adetlik üretim kapasitesi­ne sahip. 2023’ün 3’üncü çeyreğinde devreye alınmak üzere 108 bin metrekare alana sahip yeni bir fabrika yatırımı daha planlayan Gesbey, üretim kapasitesi­ni yüzde 30 artırarak 130 kişilik ek istihdam sağlayacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye