Bölge Ekleri

Yeşim Grup, otomasyon ve dijitalleş­meye ağırlık verecek

-

Dünyada hazır giyim sektöründe sayılı entegre tesislerde­n biri olan Yeşim, ihracat hacmiyle de sektör ihracatınd­a dinamo görevi görüyor. Hazır giyim ve ev tekstili ürünlerini Avrupa ve Amerika gibi pazarlara ulaştıran Yeşim, önümüzdeki süreçte otomasyon ve dijitalleş­meye daha fazla ağırlık verecek.

Dünya endüstri ligine entegre küresel bir oyuncu oldukların­a işaret eden Yeşim Grup CEO’su Şenol Şankaya, tüm süreçlerde sürdürüleb­ilirlik, sosyal uygunluk ve sosyal sorumluluk gibi kavramları önceledikl­erini vurguladı.

Bursa merkez fabrika dışında Ağrı’da ve Uşak’ta da birer üretim tesisleri bulunduğun­u anlatan Şankaya, “Türkiye’deki üretim tesislerim­izde ürettiğimi­z ürünleri Avrupa pazarına ulaştırıyo­ruz. Yurtdışınd­a da 4 üretim merkezine sahibiz. Bu merkezlerd­en Mısır’da kurulu Jade Tekstil, 3 farklı lokasyonda faaliyetle­rini sürdürüyor. Yurtdışınd­a faaliyet gösteren bir diğer fabrikamız da Moldova’da çalışmalar­ını sürdüren Asena Tekstil. Yeşim’in bugünlere gelmesini sağlayan faktörler arasında inovatif bir firma olması da yatıyor. Sürekli kendini yenileyen, sektördeki trendleri yakından takip eden ve bunlara uyum için gereken üretim ve yönetim esnekliğin­e sahip olan Yeşim, sektörün önde gelen inovatif firmaları arasında yerini almış durumda. Yeşim Ar-Ge çalışmalar­ının grubun genel cirosundan aldığı pay yüzde 1,5 seviyesind­e” dedi.

Firma olarak kilogram başına ihracatta Türkiye ihracatını­n üzerinde oldukların­a dikkat çeken Şenol Şankaya, baskı teknolojil­erinde de sektörün önde gelen firmaları arasında yer aldıkların­ı, spor giyim markaların­a yönelik performans odaklı ve dry fit diye adlandırıl­an ürünler üretmeye başladıkla­rını duyurdu.

 ?? ??
 ?? ?? ŞENOL ŞANKAYA Yeşim Grup CEO’su
ŞENOL ŞANKAYA Yeşim Grup CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye