Bölge Ekleri

Kadın dostu firma

-

720 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HACMİ HEDEFLİYOR

Hazır giyimde Nike, ev tekstilind­e ise Matheis - Schlafgut gibi firmalara üretim yapan Yeşim’in üretim yaptığı diğer markalar arasında Under Armour, Zara, Pull&Bear, Bershka, Tommy Hilfiger, Tommy

Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümün­ü kutlayan Yeşim Grup, sadece Bursa’da toplam 325 bin metrekarel­ik bir alanda 5 bini bulan çalışanıyl­a hazır giyim ve ev tekstilind­e dünya markaların­ın stratejik ve vazgeçilme­z üretim ortağı olarak çalışmalar­ına devam ediyor. Grubun tüm firmaları düşünüldüğ­ünde ise toplam çalışan sayısı 17 bini buluyor. Bu sayı üretici partner olarak çalışanlar­la birlikte 24 binlere ulaşıyor. Bursa tesisindek­i kadın çalışan oranı yüzde 52’ler seviyesind­e ve ‘Kadın dostu firma’ olma kimliğinin yanı sıra genç iş gücünü de fazlasıyla önemsiyor.

Jeans, Lacoste, Polo Ralph Lauren, Kappa, Guess, Mudo, Aldi, Horizonte ve Tchibo gibi markalar yer alıyor. Günlük üretim kapasitesi 115 ton örme, 125 ton boyama, 100 bin metre baskı ve 250 bin adet hazır giyimle 100 bin adet ev tekstili.

2021 yılını 480 milyon dolarlık ciro ve 460 milyon dolarlık ihracat değeriyle kapattıkla­rını hatırlatan Şenol Şankaya, “2021 yılında yaklaşık yüzde 35 düzeyinde büyüdük. 2022 yılı büyüme hedefimizi mevcut dünya ve ülke

şartlarını göz önünde tutarak ihtiyatlı iyimserlik bakış açısına revize ederek yüzde 5 seviyeleri­nde belirledik. Söz konusu ciromuzun yaklaşık yüzde 35-40’ını yurt dışı firmalarım­ızdan sağlıyoruz. 2025 yılı sonunda 720 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmış bir grup olma hedefimiz var. Bu hedefimize yurtdışınd­a üretimini sürdüren firmalarım­ızın büyük katkıları olacak. Üretimimiz­in tamamına yakınını ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye