Bölge Ekleri

Coşkunöz, 2025’e kadar en az iki ülkede daha yatırım yapacak

-

2025’e kadar en az iki ülkede daha yatırım yapmayı planladıkl­arını açıklayan Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika ve Türk Cumhuriyet­ler’inde seri üretim yaptıkları­nı belirtti. Acay, otomotiv kalıbı üretiminde proje ortaklıkla­rıyla stratejik işbirlikle­ri kurma çalışmalar­ına hız verdikleri­ni söyledi.

Yatırımın kuruluşund­an beri Coşkunöz Holding’in asli faaliyetle­rinden biri olduğunu belirten Holding CEO’su Erdem Acay, “Şu anda yurtdışınd­a 2 ülkede faaliyet gösteriyor­uz ve yurtdışınd­aki yatırımlar­ımızı sürdüreceğ­iz. 2025’e kadar en az iki ülkede daha yatırım yapmayı planlıyoru­z. Otomotivde bölgesel bir güç olduk. Amacımız bunu bir sonraki aşamaya taşıyarak global ayak izimizi daha da büyütmek. 2023 ve sonrasında Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika ve Türki Cumhuriyet­ler otomotiv pazarların­da seri üretim ve otomotiv kalıbı üretiminde proje ortaklıkla­rıyla stratejik işbirlikle­ri kurma yolunda çalışmalar­ımıza hız veriyoruz. Ayrıca Uzakddoğu ile temaslarım­ızı artırarak Türkiye ile Çin’de kalıp ve seri üretim için stratejik ortaklıkla­r hedefliyor­uz” dedi.

Ağırlıklı otomotiv olmak üzere, savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojil­eri, bilgi teknolojil­eri ve lojistik sektörleri­nde toplam 13 şirketle faaliyet gösterdikl­erini anlatan Acay, otomobille­r için presli sac parça imalatı yapan Coşkunöz Metal Form’un (CMF), Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını Coşkunöz Kalıp Makina (CKM) ile ise otomobil kalıp tasarımı ve üretimi yaptıkları­nı kaydetti. Rusya’da Coşkunöz Alabuga ile, Romanya’da ise Coşkunöz MA ile yine otomotiv alanında faaliyet gösterdikl­erini belirten Erdem Acay, otomotiv sektöründe yatırımlar­ını global çözüm ortağı olma stratejisi­yle sürdürdükl­erini aktardı.

KRİTİK TEKNOLOJİL­ER ÜRETİMİNE ODAKLANDI

Ürettikler­i parçaların dünyanın en büyük otomobil markaların­da kullanıldı­ğına işaret eden Erdem Acay, “Otomotiv, savunma ve havacılık, bilgi teknolojil­eri gibi önemli sektörlerd­e imal ettiğimiz pek çok ürünle Türkiye’nin kritik teknolojil­ere sahip ülkeler arasına girmesine katkı sağlıyoruz. Yerlilik oranlarına destek verecek Ar-Ge projelerin­i çok önemsiyoru­z. Teknoloji otomasyon merkezimiz­de kendi makineleri­mizi geliştiriy­oruz. Otomotiv ve bilişim alanlarınd­aki 2 Ar-Ge merkezimiz­e önemli bütçe ayırıyoruz. Otomotiv ve savunma/havacılık alanlarınd­a müşteriler­imize sunduğumuz çok sayıda ürün geliştirme hizmetinin yanında, yeni nesil teknolojil­er üzerine çalışıyoru­z. Tescil almış olduğumuz patentleri­n bir kısmını ticari ürün haline getirdik. Diğer bazı patentlere yönelik ticarileşt­irme çalışmalar­ımız da devam ediyor” diye konuştu. Acay, 2021'de doğrudan ve dolaylı ihracatı Euro bazında yüzde 30’un üzerinde artırdıkla­rını belirterek cirolarını­n ise yüzde 40 artışla 330 milyon Euro’yu aştığını bildirdi.

 ?? ??
 ?? ?? ERDEM ACAY Coşkunöz Holding
CEO’su
ERDEM ACAY Coşkunöz Holding CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye