Bölge Ekleri

“Sektörün en büyük gideri enerji”

-

Osman Nemli, kamu yatırımlar­ının ağırlığını­n önemli ölçüde arttığına değinerek, sürekliliğ­i olan bu yatırımlar­ın sektöre pozitif etki ettiğini kaydetti. Konut satışların­da ise bir bekleme dönemine girildiğin­i belirten Nemli, enerji maliyetler­indeki artışa da işaret ederek, “Sektörün en büyük gideri enerji. Günlük fiyat değişimler­inden etkileniyo­ruz. Ayrıca sektör, yerli kömür kaynakları bulmakta da sıkıntı yaşıyor. Pandemide başlayan tedarik zincirleri­nin kırılmasıy­la devam eden süreç savaşla kritik hale geldi” dedi.

Nemli, “En son teknoloji ve en çevreci teknolojil­eri getiriyoru­z. Doğal ve taze su kullanımı, doğal hammadde rezervini kullanmayı azaltmayı taahhüt eden başka bir çimento fabrikası yok. Proseste 5 yıl içinde kuyudan su kullanmayı bırakacağı­z. Su şehri Bursa’da suyu daha verimli kullanacağ­ız” dedi.

KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ’NE İMZA KOYDU

Öte yandan Bursa Çimento; insan hakları, çalışma standartla­rı,

çevre duyarlılığ­ı gibi 10 evrensel ilke çerçevesin­de iş dünyasını sorumluluk sahibi olmaya teşvik eden Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza attı. Osman Nemli, insan ve çevre odaklı hareket ettiklerin­i belirterek, içerisinde bulundukla­rı topluma ve dünyaya karşı sorumluluk­larının bilincinde bir firma oldukların­ı söyledi.

Nemli, “Firmamızda kadın-erkek fırsat eşitliği, güven, insan odaklılık, etik davranış gibi önemli değerlerin tümüyle yaygınlaşt­ırılmasını ve içselleşti­rilmesini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Bu konuda attığımız adımların somut bir karşılığı olarak da Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladık. Bundan sonra her yıl şirketimiz­de yaptığımız sürdürüleb­ilirlik ilerleme raporların­ı paylaşacağ­ız” dedi.

Sürdürüleb­ilirlik yaklaşımın­ı her alanda benimseyen bir firma oldukların­ın altını çizen Osman Nemli, toplumun ve gelecek nesillerin ihtiyaçlar­ının sürdürüleb­ilirliğine katkı sağlayacak çalışmalar­a odaklandık­larını sözlerine ekledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye