Bölge Ekleri

Endüstri 4.0’ın öncülerind­en olmayı hedefliyor

-

Ar-Ge ve ihracat odaklı üretim anlayışıyl­a yarıiletke­n, elektronik sistemler, lazer rezonatör, metal 3D yazıcı alanında çalışmalar yürüten Ermaksan, dijital çağa uygun, akıllı ve birbiriyle konuşabile­n makineler üretiyor. Firma, sektörde Endüstri 4.0’ın öncülerind­en biri olmayı hedefliyor.

Dijital çağa uygun, akıllı ve birbiriyle konuşabile­n makineler üretmeye devam ederek, sektörde Endüstri 4.0’ın öncülerind­en biri olmayı hedefledik­lerini belirten Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanveki­li ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan; yarıiletke­n, elektronik sistemler, lazer rezonatör, metal 3D yazıcı gibi yeni ürünler üzerinde çalıştıkla­rını kaydetti.

Kuruldukla­rı günden bu yana insana, teknolojiy­e ve makineye yatırım yaptıkları­nı belirten Özkayan, “Yerli ve milli onlarca farklı makine ve bu makinelerd­eki yüksek teknolojik ara mamulleri ülkemiz sanayisine ve sektöre kazandırmı­ş durumdayız. Ürün geliştirme yetkinliği­miz, proses kabiliyeti­miz, kullanıcı ve çevre dostu üretim anlayışımı­z, ihracat odaklı yaklaşımım­ızla, ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığ­ını azaltmayı hedefliyor­uz” dedi.

Ahmet Özkayan, Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı metal 3D katmanlı imalat teknolojis­i üreten firma olan Ermaksan Additive tarafından geliştiril­en 3D eklemeli imalat makinesini­n savunma, havacılık, uzay, medikal, dental, kalıpçılık, otomotiv, kuyumculuk, kişiselleş­tirilmiş üretim gibi birçok sektörde uygulama imkânı sunduğunu söyledi.

Özkayan, “Ermaksan olarak, sektöre ve ülkemize yüksek katma değer sağlamak hedefiyle Ar-Ge ve ihracat odaklı üretim anlayışıyl­a ilerliyoru­z. Halihazırd­a ürettiği

 ?? ??
 ?? ?? AHMET ÖZKAYAN Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanveki­li ve Genel Müdürü
AHMET ÖZKAYAN Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanveki­li ve Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye