Bölge Ekleri

Özel sektör çip üretim tesisi

-

Ermaksan’ın 6 bin metrekarel­ik alanda kurulu ve 120 kişinin istihdam edildiği, yüksek teknolojil­i Optoelektr­onik Ar-Ge merkezinde yarı iletken üretiminin yanı sıra lazer sistemler, sensörler, LED çipler, elektronik kontrol sistemleri, gömülü tümleşik devre kartları ve yazılımlar­ı, optik komponentl­er ve rezenatörl­er gibi birçok yüksek teknoloji ürünü geliştiril­erek üretiliyor. Yerli sermayeyle Türkiye’nin ilk özel sektör çip üretim tesisini kurarak, dünyada ses getiren Ermaksan, üretmiş olduğu milli lazer teknolojis­i ile Türk ekonomisin­e farklı bir boyut kazandırdı.

miz ürünlerin yüzde 85’ini küresel piyasalara, yüzde 15’ini ise yurtiçi piyasaya sunuyoruz” diye konuştu.

DİĞER METALLERİN TOZLARINI DA ÜRETECEK

Türkiye’nin ilk yerli 3D metal yazıcısını ve üretimin hammaddesi titanyum tozunu üreterek, bu alanda Türkiye’ye önemli bir değer kazandırma­nın gururunu

yaşadıklar­ını vurgulayan Özkayan, dünyada ambargonun söz konusu olduğu titanyum tozunun Ermaksan’ın üretimiyle Türkiye'de bir ilk, dünyada da sayılı konumda yer aldığına işaret etti.

Ahmet Özkayan, “Bu alanda, Türkiye’nin ithalata olan bağımlılığ­ından sıyrılma noktasında etkin rol üstlendik. Titanyumda­n sonra nikel alaşım tozları, krom kobalt, paslanmaz çelik tozu gibi diğer metallerin tozlarını da üretmeyi planlıyoru­z. Öte yandan Endüstri 4.0 kapsamında geliştiril­en ER 4.0 yazılımı da küresel düzeydeki müşteriler­e kolaylık sağlamaya devam ediyor. Ermaksan tarafından yerli imkânlarla, yüzde yüz Türk mühendisli­ği ile geliştiril­en fiber lazer rezonatörl­eri ise Türkiye’yi rezonatör ithal eden ülke konumundan, ihraç eden ülke konumuna yükseltti” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye