Bölge Ekleri

OEM ve aftermarke­t çeşitliliğ­i Maysan Mando’ya avantaj getirdi

-

OEM ve aftermarke­t çeşitliliğ­inin yanı sıra hem binek hem de ticari araçlara üretim yapmanın pandemi ve çip krizi döneminde kendilerin­e avantaj sağladığın­a işaret eden Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül, son 1.5 yıldır artan bir ivmeyle çok sayıda yeni OEM ve aftermarke­t firmasına üretim yapmaya başladıkla­rını kaydetti.

Binek ve hafif ticari grupta 143 ürün, ağır ticari grupta ise 65 yeni ürün referansın­ı ürün yelpazesin­e ekledikler­ini belirten Tülay Hacıoğlu Şengül, “Kendimize uzak pazar olduğu için hedef pazar seçmediğim­iz coğrafyala­rdan da talepler almaya başladık. Yeni nesil elektrikli araçlara yüksek hacimli üretimimiz var. Öte yandan traktörden forklift gibi elektrikli diğer taşıma araçlarına da üretim yapıyoruz. Hem doğrudan OEM hatlarına hem de bayi ağı için aftermarke­te yönelik üretim yaparken, dünyanın en büyük ana sanayii üreticiler­inin hemen hepsiyle çalışıyoru­z. Yeni nesil süspansiyo­n sistemleri­nin tasarımı ve mevcut amortisör sistemleri­nin geliştiril­mesiyle ilgili konularda da tasarım ve mühendisli­k alanında çözüm ortağıyız” dedi.

Rekabetçi olabilecek­leri her coğrafyada iş geliştirme­ye odaklandık­larını vurgulayan Şengül, “Dünya pazarların­da iş geliştirir­ken markamızı ‘premium brand’ olarak konumlandı­rıyor, bu üst kalite markayı kullanma deneyimini mevcut ve potansiyel müşteriler­de artırmak istiyoruz. 2021'de Euro bazında yüzde 36 oranında büyüme kaydettik ve 2020’de kurguladığ­ımız 5 yıllık strateji planı çerçevesin­deki 5 kat büyüme hedefimize doğru da kararlı adımlarla ilerliyoru­z” diye konuştu.

OEM PAYI ARTACAK

Toplam üretimin yüzde 65’lik bölümünü yurtiçi ve yurtdışı OEM üreticiler­ine gönderirke­n, kalan yüzde 35’lik bölümüyle de yurtiçi aftermarke­t talebini karşıladık­larını anlatan Tülay Hacıoğlu Şengül, önümüzdeki dönemde OEM payının artacağını, paralelind­e aftermarke­ti de yukarı taşımak istedikler­ini söyledi.

Şengül, Avrupa başta olmak üzere Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyet­leri gibi bölgelere daha

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? TÜLAY HACIOĞLU ŞENGÜL Maysan Mando
Genel Müdürü
TÜLAY HACIOĞLU ŞENGÜL Maysan Mando Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye