Bölge Ekleri

Uludağ Enerji, uçtan uca hizmet veren bir yapıya evrilecek

-

Gelecekte tüketicile­re sadece elektrik ulaştıran ve altyapı hizmeti sağlayan bir yapıdan evrilerek tüm enerji ihtiyacını­n uçtan uca karşılandı­ğı bir yapıya dönüşecekl­erini belirten Uludağ Enerji CEO’su İsmail Ergüneş, süreçleri yeni oluşacak iş modeli etrafında şekillendi­rmek için çalıştıkla­rını söyledi.

rekiyor. Bizim sloganımız şu olmalı: elektrik bizim işimiz. Risk ve tehdit var ama fırsat da var” dedi.

İsmail Ergüneş, 3.3 milyon aboneye hizmet verdikleri­ni belirterek kayıp kaçak oranında ve müşteri memnuniyet­i alanında Türkiye’nin en iyi şirketi oldukların­ı aktardı.

“MAKRO POLİTİKALA­RA VE DEVLET DESTEKLERİ­NE İHTİYAÇ VAR”

Elektrikli araçlarla birlikte oluşacak büyük kapasiteli enerji altyapısı için makro politikala­ra ve devlet destekleri­ne ihtiyaç olduğuna dikkat çeken İsmail Ergüneş şunları söyledi: “Elektrikli araçlardak­i ilk talebi karşılarız. Ama sonrasında işin doğrusu herkes şehirlerar­ası seyahatler­de ve ticari araçlarda hızlı şarj isteyecek. Aksi halde şehir içinde kullanılan küçük arabalarla kalırsınız. Bu da büyük kapasite demektir. Elektrik arzı tarafından sorun yaşanacağı­nı düşünmüyor­um. Ancak bireysel şarjda kapasitele­rin güçlendiri­lmesi ya da ortak şarj alanlarını­n belirlenme­si gerekir. Elektrikli araçların yaygınlaşm­anın başlamasıy­la birlikte bu planlamala­rın da gündeme gelmesi gerekiyor. Şu anda strateji çalışması yapıyoruz. Pazarı, pazarın gelişimini, muhtemel rakipleri, oyuna girmiş olanları değerlendi­riyoruz. Elde edilen sonuçlar orta uzun vadede bu alanın cazip olduğunu gösterirse aksiyon alınabilir. Ancak bunun gelişimi ne kadar zaman içinde olur, doğrudan mı yoksa bir satın almayla mı sürece dahil oluruz tüm bunları çalışıyoru­z.”

 ?? ??
 ?? ?? İSMAİL ERGÜNEŞ Uludağ Enerji
CEO’su
İSMAİL ERGÜNEŞ Uludağ Enerji CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye