Bölge Ekleri

İğrek Makina, yurtdışınd­a ses getirecek

-

Yeni tezgah modeli 5 eksenli frezeleme ve tornalama merkezini de piyasaya sunmayı hedefledik­lerini belirten İğrek Makina Ar-Ge Müdürü Fatih İğrek, “Bu stratejik tezgahın yerli olarak imalatı önce ülkemiz, sonra yurtdışınd­a önemli ses getirecek” dedi.

Bursa’da makine ve metalürji sektörünün köklü ve önde gelen firmaların­dan olan ve dökümcülüğ­ün yanı sıra CNC takım tezgahları üretmeye yönelen İğrek Makina, ürettiği CNC takım tezgahları­nı öncelikle yurtiçi stratejik üreticiler­e sonra da Avrupa pazarına sunma hedefiyle tanıtım faaliyetle­rini hızlandırd­ı. Parçada 70 ton, yılda ise 20 bin tona varan döküm üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı ifade eden İğrek Makina Ar-Ge Müdürü Fatih İğrek, “Yeni Mustafakem­alpasa fabrika yatırımımı­z ile sektörünün en modern, en ideal iş akışına sahip dökümhanes­i kurulacak. Bu dökümhane parça ağırlığı 1 ila 100 ton arası değişen farklı sanayi kollarına yönelik döküm parçaların üretimi için çalışacak. Bu parçaların seri bir şekilde kalıplanma­sını ve dökümünü hedefliyor­uz” dedi.

YENİ TEZGAH MODELİ SATIŞA SUNULACAK

MAKTEK İstanbul, AMB Stuttgart, SAHA EXPO İstanbul, EuroBlech Hannover, ANKIROS İstanbul, BIMU Milano fuarlarını­n üst üste düzenlendi­ği sonbahar aylarının yeni bir uyanış olduğunu ve sanayinin canlandığı­nı belirten İğrek firmasının tüm bu fuarlarda Türkiye’nin yüksek teknolojil­i takım tezgahları üreticisi olarak ilgi uyandırdığ­ını belirtti.

İğrek, “Yerli üretim, yüksek teknolojil­i, büyük ebatlı, yüksek hız ve hassasiyet­e sahip CNC freze ve dik torna takım tezgahları tasarım ve üretimi yapıyoruz. Özellikle köprü tipi 5 eksen frezemizi ülkemizin son derece güçlü olduğu otomotiv sac kalıpçılığ­ı ve havacılık sektörleri­ne yönelik 3D formların finiş işlenmesi, farklı malzemeler­in katma değeri yüksek işlemeleri için tasarladık ve üretiyoruz. Dünya çapında aranan

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? FATİH İĞREK İğrek Makina Ar-Ge Müdürü
FATİH İĞREK İğrek Makina Ar-Ge Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye