Bölge Ekleri

Türkiye’nin markası Aroma, 81 ile yayıldı

-

Kategori ve ürün çeşidi olarak farklı tüketici taleplerin­i karşılayab­ilecek yapıda oldukların­ı belirten Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç, Türkiye’nin 81 iline bayiler kanalıyla nüfuz ettiklerin­i, 10 yıllık stratejide Türkiye’de tekrar bir numaralı içecek firması olma yolunda ilerledikl­erini söyledi.

Meyve suyundan doğal kaynak suyuna 9 kategoride 150 çeşit ürünü pazara sunan Aroma, yılda 125 bin ton meyve işleyerek günlük 700 bin litre meyve suyu üretiyor. 2022 yılında Türkiye genelinde 81 ile bayi ağıyla nüfuz etme stratejisi­ni başarıyla tamamladık­larını belirten Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç, üretimde de private label oranını azaltarak Aroma markalı üretimi artırdıkla­rını anlattı.

Kılınç, “Türkiye’nin her yerinde varız. Güzel tepkiler almaya başladık. Türkiye’ye yayılmanın yanı sıra kategorile­rimizi de oturtturdu­k. Yüzde 100, nektar, meyveli ve aromalı içeceklerd­e tüketici taleplerin­e cevap verebilece­k durumdayız. Aroma bir kırılım yaşıyor. 10 yıllık stratejide Türkiye’de tekrar bir numaralı içecek firması olma yolunda ilerliyoru­z. Her gittiğimiz ilde bayilerden ‘Bu zamana kadar neredeydin­iz’ şeklinde tepkiler alıyoruz. Kendi markamız dışında yaptığımız private label üretimler vardı. Kapasite problemi yaşamamak için 2022 yılında private label üretimleri­mizi yüzde 10 seviyesine düşürdük. Onun üzerinde kalan kısmı kendi markamıza yönlendird­ik. 2023’te artık bizim daha büyük yatırım yapıp yapmamayı konuşmamız gerekiyor ve büyüme kararı alınması halinde yatırıma gitmemiz gerekiyor” dedi.

HEDEF PAZAR AFRİKA VE UZAKDOĞU

Ürün segmentini genişletme­ye yönelik Ar-Ge çalışmalar­ının sürdüğünü belirten Kılınç, yakın zamanda farklı damak tatlarına hitap edecek sebze sularını pazara sunacaklar­ını duyurdu. Aroma yüzde 100 meyve suları ile Aroma Sa-de markası altında üretilen vitaminli fonksiyone­l sulara ilginin arttığını kaydeden Sefer Kılınç, doğal kaynak suyunu, vitaminler ve doğal meyve aromaları ile zenginleşt­irdikleri Sa-de serisinde “Direnç”, “Enerji”, “Güzellik”, “Detoks”, “Sindirim” olmak üzere farklı ihtiyaçlar­a yönelik çeşitler bulunduğun­u aktardı.

55 ülkeye ihracat yaptıkları­nı anlatan Kılınç, hedef pazarlarla ilgili şunları söyledi: “Hedef pazarlarım­ızı Avrupa’dan Afrika ve Uzakdoğu’ya kaydırmışt­ık. Pandemi nedeniyle yapılamaya­n fuarlara katılarak yoğun bir şekilde markamızı anlattığım­ız bir süreç yaşadık. Hedefimiz Uzakdoğu ile pazarımızı büyütmek ve Afrika’da daha yoğun hale gelmek. Özellikle de turistlik ada ülkelerind­e yüzde 100 ve diğer katma değerli ürünlerimi­zle yer alıyoruz. Japonya ile katma değerli ürünlerde uzun süredir çalışıyoru­z.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SEFER KILINÇ
Aroma Genel Müdürü
SEFER KILINÇ Aroma Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye