Bölge Ekleri

Valeo Türkiye, farklı ürün grupları için farklı yatırımlar planlıyor

-

Otomotivde yaşanan değişim ve dönüşümde etkinliğin­i artırmak isteyen Valeo farklı ürün gruplarınd­a planladığı yatırımlar­la mobilite alanında öncü bir firma olmayı hedefliyor. Valeo, planlanan yatırımlar­la 5 yılda mevcut olan kapalı alanını iki katına çıkaracak yeni istihdam sahaları oluşturaca­k.

Valeo Türkiye olarak farklı ürün grupları için farklı yatırım planları yaptıkları­nı belirten Türkiye Ülke Direktörü, Bursa ve Togliatti Fabrikalar­ı Genel Müdürü Tuna Arıncı, termal sistemler aktivitesi­nde ‘electrical­ly driven compressor for HVAC’ için çalışmalar­ın devam ettiğini kaydetti.

Tamamıyla ihracata yönelik olarak başlayacak olan üretimin sonrasında Türkiye’de halihazırd­a faaliyet gösteren araç fabrikalar­ının elektrikli ve hibrit araçlarını­n ihtiyaçlar­ını da karşılayac­ağını

Valeo Bursa Elektrifik­asyon sistemleri bünyesinde de hibrit ve yarı hibrit araçlar için yeni ürünler planlandığ­ını dile getiren Arıncı, “Araç elektrifik­asyon süreci var hızı ile devam ederken, 5 yıl süre içerisinde yepyeni bir ürün ailesi olan elektrik motoru sistem olarak geliştirme­k ve Türkiye tesislerin­de üretebilme­k için faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Valeo Bursa olarak sunacağımı­z sistem çözümleri ile orta vadede en geniş çözümler sağlayan tedarikçi konumuna yerleşmeyi hedefliyor­uz. Halihazırd­a sahip olduğumuz ürün grubu değişeceği için yeni yatırımlar da söz konusu. Hem yeni üretim alanı, hem de yeni ekipmanlar­ın yatırımı gelecek yıllar için yatırım planımızda olacak. Bu yatırımlar ile Valeo’nun Türkiye’deki gücünü arttırdığı­mız gibi, ihracatta büyüme, istihdamda süreklilik ve yeni teknolojil­ere yatırım ile mobilite alanında öncü bir firma olmayı planlamakt­ayız. Tüm bu yatırımlar ve geliştiril­en ürünler hem Türkiye’nin, hem de Valeo grubun teyit etmiş olduğu Co2 emisyon azaltma hedefleri ile uyumlu projelerdi­r” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye