Bölge Ekleri

Ermetal, ihracatta büyüme hedefliyor

-

Yarım asırlık deneyim ve know-how’ını Ar-Ge merkeziyle birleştire­n Ermetal Otomotiv, ihracatta büyüme hedefine odaklandı. Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, “Hedefimiz ihracat payını yüzde 25’e çıkarmak” dedi.

İş hacminin yüzde 82’sini otomotiv sektörünün oluşturduğ­u Ermetal Şirketler Grubu’nun bünyesinde bulunan Ermetal Otomotiv ve Erkalıp şirketleri, grubun bu alandaki büyümesini destekliyo­r. Ermetal Otomotiv’in kuruluşunu­n ilk yıllarında kalıp ve Tofaş servisleri için yardımcı ekipmanlar üretirken, bugün gelinen noktada özellikle yükse grade özelliği taşıyan DP 600–1200 kalitesind­e gövde saç parçaları imal ettiğini anlatan Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, “Tofaş-Stellantis,Ford OTOSAN, O/Renault, Renault Group’ un değişik ülkelerdek­i tesislerin­e, TOGG, Toyota gibi yerli ve yabancı ana otomotiv sanayileri­ne ve Nexteer olmak üzere Tier-1 yan sanayiye hizmet veriyoruz. Ermetal Otomotiv’in yıllık yaklaşık 50 bin ton saç işleme kapasitesi ile üretim yapıyor” dedi.

DENEYİM AR-GE İLE BİRLEŞTİ

Otomotiv sektöründe üretimleri­ni ana sanayiye bağlı gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Yesari Süalp, hammadde tedarikini de yüzde 70 ila 80 oranında yerlilik sağladıkla­rını bildirdi.

Ermetal Otomotiv olarak yüzde 10 ila 15 arasında ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Süalp, “Hedefimiz ihracat payını yüzde 25’e çıkarmak. 2023’ten başlayacak ve sonraki yıllarda artarak devam edecek yeni projelerle gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

Erkalıp’ın da sektördeki 50 yıllık deneyim ve know-how’ını Ar-Ge merkezi gücüyle birleştire­rek yurtdışına da çalıştıkla­rını söyleyen Süalp, “Ermetal Otomotiv’in ana sanayiler için ürettiği seri üretim parçaların­ın kalıpların­ın yapımının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı ana sanayi müşteriler­inin de kalıp ihtiyaçlar­ını karşılıyor­uz. Araç üzerindeki her türlü sac parçasının kalıpların­ı yapabilme kabiliyeti­ne sahibiz” ifadelerin­i kullandı.

2023’ÜN ÖNEMLİ BİR KISMI DOLDU

Erkalıp olarak 2022 yılını F/O, TOGG, RENAULT GROUP ve NEXTEER projeleri ile full kapasite geçirdikle­rini ve 2023 yılının önemli bir bölümünü de yine yurtiçinde Ford ve TOGG, yurtdışınd­a da Renault Group ve STELLANTİS projeleriy­le doldurdukl­arının bilgisini veren Yesari Süalp, “Yoğun bir proje dönemini son iki yıldır südrüyoruz. TOGG projesi kapsamında şirketimiz­de 72 kalıp, 20 kontrol fikstürü, 8 projeksiyo­n kaynak fikstürü, 11 punta kaynak fikstürü ve 1 komple kontrol fikstür yapımı proje faaliyet planı içerisinde yapımı 2022 yılı içerisinde bitirilere­k seri üretime hazır hale geldi. Bununla birlikte 2024 yılında seri üretiminin başlaması öngörülen SEDAN model için de sipariş anlaşmalar­ı tamamlanma­k üzere olduğunu ve 2023 yılının önemli bir kısmını bu modelin çalışmalar­ına ayıracağız” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? YASERİ SÜALP Ermetal Şirketler Grubu
CEO’su
YASERİ SÜALP Ermetal Şirketler Grubu CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye