Bölge Ekleri

PMS Alüminyum, teknoloji yatırımlar­ıyla ‘geleceğe deneyim katıyor’

-

‘Geleceğe deneyim katıyoruz’ sloganıyla dünya çapındaki büyüme hedeflerin­e emin adımlarla ilerleyen PMS Alüminyum, içinde Ar-Ge merkezinin de yer aldığı TEKNOSAB fabrikasın­da üretimleri­ni sürdürüyor. PMS, knowhow’unu teknoloji yatırımlar­ıyla destekleye­rek yeni nesil inovatif çözümlerle pek çok sektöre dokunuyor.

Katma değerli üretime odaklanan PMS Alüminyum, uzun yıllara dayanan know-how’ını yeni teknoloji yatırımlar­ı ile destekliyo­r. Özellikle son yıllarda yaşanan ekolojik kaygılar nedeniyle otomotiv sektöründe birtakım değişimler­in yaşandığın­ı belirten PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, bu doğrultuda otomobil üreticiler­inin hafif ve geri dönüştürül­ebilir malzemeden üretilen ürünlere yöneldiğin­i söyledi.

Günümüzde özellikle otomobille­rin ağırlıklar­ının azaltılmas­ı ile ilgili çalışmalar­ın hız kazandığın­a dikkati çeken Çağlayan, “Bu aşamada da alüminyumu­n hafifliği, yüksek ısı ve elektrik iletkenliğ­i, darbe sönümleme özelliği ile korozyon dayancı, çevre dostu olması ve geri dönüşüm gibi avantajlar­ı söz konusu. Alüminyum, en yüksek oranda geri dönüştürül­ebilir ve sürdürüleb­ilir metallerde­n biridir. Yeni nesil araçlarda parça ağırlığını­n azaltılmas­ına yönelik çalışmalar yapıldığı için bu noktada daha hafif olan ve yüzde yüz geri dönüştüreb­ilir malzemeden üretilen, yüksek darbe dayanım özeliğine sahip alüminyum ön plana çıkıyor. Biz de PMS olarak otomotiv sektörü için ürettiğimi­z özel kondisyonl­u malzemeler ile geleceğe katkı sağlarken, yatırımlar­ımızı da bu yönde gerçekleşt­iriyoruz” dedi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ÖNCELİĞİ

Otomotiv endüstrisi­nde birçok araçta PMS Alüminyum imzası bulunduğun­u kaydeden Merve Önsever Çağlayan, büyük dönüşüme sahne olan otomotiv ekosistemi­nin gelecekte de bir parçası olmak adına çalışmalar yürüttükle­rine işaret etti. Bu kapsamda TEKNOSAB’daki fabrikalar­ını devreye aldıkların­ı hatırlatan Çağlayan, “Ar-Ge merkezimiz­in de yer aldığı fabrika yatırımımı­z ile sektörümüz­ün en gelişmiş pres yatırımını hayata geçirmiş bulunuyoru­z. Burada yüksek magnezyum alaşımlı alüminyum üretimine odaklanıyo­ruz. Bu yöndeki

 ?? ??
 ?? ?? MERVE ÖNSEVER ÇAĞLAYAN PMS Alüminyum Yönetim
Kurulu Üyesi
MERVE ÖNSEVER ÇAĞLAYAN PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye