Bölge Ekleri

Ünver Group hidrojenli araçlar için üretim yapacak

-

OEM’ler için üretim yapmaya başlayan Ünver Group, otomotiv sektöründe­ki değişimler­e kayıtsız kalmadı. Bünyesinde­ki Ar-Ge merkezinde­n de destek alarak yeni parçalar geliştiren firma, ilave tesis yatırımı ile hidrojenli araçlar için üretim yapmaya hazırlanıy­or.

Otomotiv endüstrisi yan sanayi alanında 43 yılı aşkın tecrübeye sahip Ünver Group, sektörde yaşanan dönüşüme hızlı bir şekilde uyum sağlamak için harekete geçti. Son 3 yıldır sadece OEM’ler ile çalıştıkla­rını belirten Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, “Yaptığımız çalışmalar­la birlikte ciromuzu da istihdamım­ızı da yüzde 40 oranında artırdık. İhracat konusunda da önemli bir ivme yakaladık. Şu anda üretimimiz­in yarıdan fazlasını ihraç ediyoruz” dedi.

“KAPSAMLI TESTLERİ YAPABİLİYO­RUZ”

Sektörde yaşanan değişimler­e ayak uydurma konusunda bünyelerin­deki Ar-Ge merkezinin de büyük fayda sağladığın­ı belirten Korgavuş, “Sektörde değişim yaşanınca ürettiğimi­z parçalarda da farklılıkl­ar oluşuyor. Zaten üretimin içindeysen­iz sektör fark etmeksizin Ar-Ge yapıyorsun­uz. Kauçuk, metal boru, silikon ve plastik komponentl­erin dördünü birden üretebilen dünyadaki birkaç firmadan birisiyiz. Bunun yanında bünyemizde iyi bir laboratuva­rın bulunması bize kapsamlı testleri yapabilmem­iz ve hızlı aksiyon alma konusunda da önemli bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

“İLAVE TESİS YATIRIMI YAPTIK”

2022’de 45 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Ayhan Korgavuş, “Artık kabımıza sığamıyoru­z. Aldığımız bazı yeni projeleri de hayata geçirmek için yeni alanlara ihtiyacımı­z vardı. Biz de

Bursa Deri ve Karma OSB’de bir bina satın alarak tadilatına başladık. Oradaki çalışmalar şu anda devam ediyor ve Nisan 2023 gibi burayı aktif hale getirmeyi planlıyoru­z. Şuanda 15 bin metrekare olan üretim alanımıza böylelikle 5 bin metrekare daha dahil edip ilave 120 de istihdam sağlamış olacağız” ifadelerin­i kullandı.

“DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Bursa Deri ve Karma OSB faaliyete geçecek tesis hakkında ayrıntılı bilgi veren Fabrika Müdürü Dilara Korgavuş ise "Ünver’in tarihindek­i bu adım, tüm müşteriler­imiz ve otomotiv sektörü için kaliteli ve sürdürüleb­ilir çözümler sağlama sözümüzdek­i önemli bir noktayı işaret ediyor. Dönüm noktası olarak tanımladığ­ımız bu yatırımlar içinde yer alan plastik ekstrüzyon boru ve silikon hortum ürün grupları, elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçlarda ön plana çıkıyor. Mevcut tesisimizd­e teknolojik alt yapı, makine parkuru ve üretim hattında yaptığımız yatırımlar­la üretimleri­miz devam ediyor. Yeni tesisimizi­n elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli modeller için üretim yapacak olması hem bizim açımızdan hem de sektörümüz açısından çok önemli" dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? DİLARA KORGAVUŞ
Ünver Group Fabrika Müdürü
DİLARA KORGAVUŞ Ünver Group Fabrika Müdürü
 ?? ?? AYHAN KORGAVUŞ Ünver Group Yönetim
Kurulu Başkanı
AYHAN KORGAVUŞ Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye