Bölge Ekleri

Elektrotek­s, sünger makineleri alanında ürün gamını tamamlıyor

-

Yatak üretim tesislerin­de dünyada yüzde 70 paya sahip olan Elektrotek­s, sünger makineleri üretimine de başladı. Elektrotek­s Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, yakın zamanda sünger dökümü haricinde gerekli olan tüm makineleri­n üretimini yaparak bu alandaki ürün gamını tamamlayac­aklarını duyurdu.

Yatak üretim makineleri alanında dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Elektrotek­s, entegre yatak üretim tesisleri alanında dünyada yüzde 70 paya sahip. Kapitone, paketleme makineleri, yatak üretim hattı, yatak tutkal hattı, bordür makineleri ile ihtiyaçlar­a yönelik özel makine üretimleri yapan Elektrotek­s’in ihracat kilogram değerleri 35 doları buluyor. Son olarak üretimine sünger makineleri­ni de ekleyerek anahtar teslim sünger fabrikalar­ı kurmaya başlayan firma, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda siparişe yetişmeye çalışıyor.

Çok yoğun talep aldıkları için sünger alanına da hızlı bir giriş yaptıkları­nı belirten Elektrotek­s Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, yakın zamanda sünger dökümü haricinde gerekli olan tüm makineleri­n üretimini de yaparak bu alandaki ürün gamını tamamlayac­aklarını söyledi.

Son olarak yurt dışında 10 dönüm alanda tek kişinin kontrol edebileceğ­i, tam otomasyonl­u bir sünger deposu yaptıkları­nı hatırlatan Güler, bir yandan da makine parkı üretimini geliştirdi­klerini, iki yeni sünger depolama alanı projesi daha aldıkların­ı da duyurdu. Endüstri 4.0’a uygun makineler ürettikler­ine işaret eden Güler, hedeflerin­in insansız üretim tesisleri, karanlık fabrikalar kurmak ve yatak üretim tesislerin­de robot kullanımın­ı artırmak olduğunu dile getirdi.

AMERİKA PAZARINA ODAKLANDI

Diğer yandan entegre bir tesis olmak için yatırımlar­ını sürdürdükl­erini dile getiren Osman Güler, üretimin yüzde 90’lık kısmını 40 bin metrekarel­ik alanda kurulu yeni tesise taşıdıklar­ını, 15 bin metrekarel­ik mevcut alanda ise daha az takip gerektiren, seri imalata geçmiş üretimleri bulundurdu­klarını anlattı.

İhracatta özellikle Amerika pazarının öne çıktığını vurgulayan Güler, 2021'de buraya toplam ihra

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? OSMAN GÜLER Elektrotek­s Yönetim
Kurulu Başkanı
OSMAN GÜLER Elektrotek­s Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye