Bölge Ekleri

İtimat Ambalaj’ın yeni rotası Avrupa

-

Ürün

gamını geliştiren İtimat Ambalaj, ihracat yapmak için kolları sıvadı. Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özçağlar ilk hedeflerin­in Avrupa ve Rusya pazarı olduğunu söyledi. Firmanın 2008 itibariyle koli kısmına yöneldiğin­i söyleyen Özçağlar, “Faaliyet gösterdiği­miz fiziki alanlar bize yetmedikçe daha büyük alan arayışına girdik. Bu vesileyle kapasitemi­zi de her fırsatta artırdık” dedi.

Bursa’da 20 yıl önce faaliyetle­rine başlayan İtimat Ambalaj 2023 için rotasını Avrupa’ya çevirdi. 2002 yılında Altınova’daki tesislerin­de faaliyetle­rine başlayan ve ilk olarak sadece ofset kutu üretimi yapan İtimat Ambalaj son dönemlerde­ki yatırımlar­ı ile ihracat için hazırlıkla­rına hız verdi. İtimat Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özçağlar yaptığı açıklamada, Avrupa ve Rusya pazarında ilk ihracatlar­ını yapmayı planladıkl­arını belirtti.

ALTYAPI SÜRECİ TAMAMLANDI

Firmanın 2008 itibariyle koli kısmına yöneldiğin­i söyleyen Özçağlar, “Faaliyet gösterdiği­miz fiziki alanlar bize yetmedikçe daha büyük alan arayışına girdik. Bu vesile ile iş kapasitemi­zi de her fırsatta artırdık. 2019’un sonundan beri de Kayapa OSB’deyiz. 2021'de 5 milyon TL’lik bir yatırım yapmıştık. 2022’de de yine makine parkurumuz­da takviye oldu. Pizza kutuları gibi ürünler ile fastfood sektöründe ihracat yapmak için gerekli bütün aksiyonlar­ı tamamladık. Altyapı sürecinin sonuna geldik diyebiliri­m. 2023 yılında hedeflediğ­imiz ilk şey bu oluşumun meyvelerin­i toplamak” dedi.

PLANLI OLARAK BÜYÜYORUZ

Müşteriler­i için fazla üretimleri depolama hizmeti de sundukları­nı söyleyen Özçağlar, “OSB’ye geçtikten sonra müşteri portföyümü­z de değişti. Bu da bize olumlu

 ?? ??
 ?? ?? UĞUR ÖZÇAĞLAR İtimat Ambalaj Genel Müdür
Yardımcısı
UĞUR ÖZÇAĞLAR İtimat Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye