Bölge Ekleri

“Az adetli üretim yapabiliri­z”

-

Bünyelerin­deki bütün işleri dijital olarak takip ettiklerin­i ve özel bir yazılım ile bunu destekledi­klerini belirten Uğur Özçağlar, “Üretimdeki bütün süreçlerim­izi yazılı olarak dijital ortamda saklıyoruz. Bugün yeni bir arkadaşımı­z aramıza katılsa yabancılık çekmez. Şu an 30 kişilik bir ekiple 3 bini kapalı 7 bin metrekare alanda faaliyetle­rimizi yürütüyoru­z. Bizden 1 kutu isteyene de 100 bin kutu isteyene de hizmet verebilece­k makine parkuruna sahibiz. Az adetli üretim bizim sektörde çok bulunabile­n bir şey değil ama biz burada da farkımızı ortaya koyuyoruz” dedi.

manada yansıdı. Bakarsanız neredeyse üretilen her ürün için oluklu mukavva ya da koliye ihtiyaç var. Bu yüzden biz birçok sektörle çalışıyoru­z. Planlı olarak büyüme gayretinde­yiz. Rekabet çok fazla ama kalitemiz ile ön plana çıktık. Şu an 800 ton kapasitemi­zin yüzde

60’ını kullanıyor­uz. Bu boşluğu da gelecek yıl dolduracağ­ımızı ön görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

SORUNLAR HERKESİ ETKİLEDİ

Sektörün 2022’deki durumunu da değerlendi­ren Uğur Özçağlar, “Son dönemde birçok etmen üst üste gelince üretim kısmında özellikle nitelikli personel konusunda bir sorun baş gösterdi. Meslek liseleri bu sorunun giderilmes­i için aslında elimizdeki en büyük güç. Ayrıca burada toplumsal bakış açısını da değiştirme­liyiz. Ayrıca finansman erişiminin zorlaşması da herkesi etkiledi. Biz çok fazla kredi kullanan bir firma değiliz ama iş yaptığımız yerler bu durumdan etkileninc­e biz de doğal olarak etkileniyo­ruz. Bu sıkıntılar­ın da biran önce aşılması en büyük temennimiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye