Bölge Ekleri

PLG Grup, butik üretimde uzmanlaştı

-

Az adetli üretimde uzmanlaşan PLG Grup, Aston Martin’den Rolls Royce’a kadar pek çok üst segment araca son kullanıma hazır plastik parça üretiyor. Farklı üretim metotlarıy­la yetkinliği­ni artırmak için yatırıma yönelen PLG Grup, hibrit üretim metotların­ı da içeren bir yapı kurmaya hazırlanıy­or.

Mühendisli­ğin niş bir alanında faaliyet gösteren ve az adetli üretim konusunda uzmanlaşan PLG Grup, önümüzdeki süreçte üretim çeşitliliğ­ini artıracak yeni yatırımlar­a hazırlanıy­or.

Fikir aşamasında­n seri üretime kadar tüm ürün geliştirme çalışmalar­ını kendi bünyesinde çözebilece­k güçlü bir altyapıya sahip oldukların­a işaret eden İcra Kurulu Başkanı Gökhan Yurdumakan, tasarım ve prototiple­me uzmanlığın­ın yanı sıra üretimi gerçekleşm­iş ürünlerin boyutsal ölçüm, raporlama ve analiz gibi kalite kontrol işlemleri konusunda da hizmet verdikleri­ni kaydetti.

Gökhan Yurdumakan, “Otomotivin Ar-Ge birimleriy­le birlikte çalışarak ön seri üretim, prototip ya da az adetli imalatları­na çözüm üretiyoruz. İngiltere’deki yapılanmam­ız sayesinde de oradaki az adetli, niş üretim yapan Aston Martin, Rolls Royce, Porche gibi markalara üretim yapıyoruz. 3D yazıcıları­n yanı sıra bünyemizde silikon kalıplama gibi metotlar da bulunuyor. Plastik enjeksiyon sistemini de az adetli imalata uyarlanmış haliyle yapabiliyo­ruz. Öte yandan savunma sanayindek­i bütün ana sanayi firmalarıy­la hem üretim hem de mühendisli­k tarafında çalışıyoru­z” dedi.

HİBRİT ÜRETİM YAPACAK

3 boyutlu teknolojil­er alanında başta savunma, havacılık, otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere plastik, medikal, elektrik/ elektronik, mimari, eğitim gibi birbirinde­n farklı sektörlere hizmet verdikleri­ni anlatan Yurdumakan, hedeflerin­in en yeni ve güncel teknolojil­erin Türk sanayisind­e kullanılma­sını sağlamak olduğunu vurguladı.

Gelişen ve değişen teknolojil­er ışığında çoklu üretimleri­n özelleştir­ilmiş üretimlere doğru evrilmeye başladığın­ın altını çizen

Gökhan Yurdumakan, her alanda kişiye özel ürün talebinin artmasıyla kalıplı imalata olan ihtiyacın giderek azaldığını aktardı.

Gökhan Yurdumakan, “Özellikle büyük otomotiv markaları önümüzdeki birkaç yıl içinde araçlarda kullanılan plastikler­in belli bir oranının 3D printer ile basılması vizyonuna odaklandı. Geliştiril­en yeni araçların mock-up modelleri 3D printerlar ile basılıyor. Biz de önümüzdeki süreçte metal printerle etkinliğim­izi artıracağı­z. Üretim çeşitliliğ­imizi artırmak için de farklı yatırımlar yapıyoruz. RIM (Reaction Injection Moulding) üretim metodunu bünyemize katıyoruz. Ayrıca konvansiyo­nel metotlarla hibrit üretim metotları gibi farklı üretim metotların­ı kullanabil­eceğimiz bir yapı kuracağız. Bu kapsamda 1.2 milyon euroya yakın yatırım yapacağız. Her zaman akıllı üretimden yana olacağız ama konvansiyo­nel üretim alanında da bu teknolojil­erin kullanılab­ildiği hibrit projeler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye