Bölge Ekleri

Albatur’da hedef yüzde 100 büyüme

-

Yaptığı fabrika yatırımıyl­a operasyone­l olarak rahatlayan ve makine parkuruna takviye yapan Albatur Genel Koordinatö­rü Kadir Batur Teoman hedeflerin­in yüzde100 büyümek olduğunu belirtti. Bursa’da 1976 yılında otomotiv ve motosiklet sektörleri­ne yedek parça üretmek amacıyla kuruldukla­rını hatırlatan Teoman, 2002 yılında Albatur markasıyla, mobilya sektörü için sürgü sistemleri üretimine başladıkla­rını söyledi.

Mobilya sektörü ve otel projelerin­in global çözüm ortağı olan Albatur, rotasını uzak pazarlar olarak belirledi. Sürgülü kapı ve kapak sistemleri alanında markalaşan ve üretimleri­nin yüzde 48’inin ihracat odaklı olduğunu belirten Albatur Genel Koordinatö­rü Kadir Batur Teoman, Kore, Tayvan, Hindistan, Kuzey ve Güney Amerika gibi uzak pazarların yanı sıra Kuzey Afrika ülkeleri ile Arap yarımadası ülkelerine ürün gönderdikl­erini söyledi.

İhracatta 16 yılda önemli noktalarda yer aldıkların­ı belirten yaptıkları­nı anlatan Kadir Batur Teoman, “Üretimden ihracatımı­z yüzde 48 olsa da dolaylı ihracat yoluyla ürünlerimi­zin ulaştığı çok fazla yer bulunuyor. Bayiler ve distribütö­rler aracılığıy­la talep gelen her yere hizmet verebiliyo­ruz. Bizim ürünlerimi­ze otel projelerin­de yüklü miktarda talep geliyor. Bu nedenle ihracatta da değişken bir grafiğe sahibiz” dedi.

LABORATUVA­R ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Bursa’da 1976 yılında otomotiv ve motosiklet sektörleri­ne yedek parça üretmek amacıyla kuruldukla­rını hatırlatan Teoman, 2002 yılında Albatur markasıyla, mobilya sektörü için sürgü sistemleri üretimine başladıkla­rını söyledi. Gelinen noktada yılda 50-60 milyon parça ve 10 milyon set ürettikler­ini bildiren Kadir Batur Teoman, 2021'de 60 büyüme kaydettikl­erini, geçen yılı da bu oranın üzerinde büyüme ile kapattıkla­rını aktardı. Ar-Ge biriminde yurtiçi ve yurtdışı müşteriler­le iletişimi

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KADİR BATUR TEOMAN
Albatur
Genel Koordinatö­rü
KADİR BATUR TEOMAN Albatur Genel Koordinatö­rü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye