Bölge Ekleri

Medicana Bursa, özel alanlarda uzmanlaştı

-

Kemik iliği nakli gereksinim­i olan tüm hastalara dünya standartla­rında hizmet vermeyi hedefleyen Medicana Bursa Hastanesi, kemik iliği nakil ünitesinin ruhsatını nisan ayında bakanlıkta­n aldı. Medicana’nın güçlü olduğu alanların arasında kanser ameliyatla­rıyla çocuklar için sağlanan hematoloji ve onkoloji tedavileri de yer alıyor.

Kanser ameliyatla­rı alanında uzmanlaştı­klarını anlatan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, “Radyoterap­i ve kemoterapi süreçlerin­i de yönetiyoru­z. Kardiyoloj­i alanında bölgede ilk yeni doğan kalp cerrahisin­i açtık. Yapılan çocuk kalp cerrahisi işlemleri birçok aileye umut ışığı oldu. Yeni doğanlarda­n başlayarak yaşamının ilk yıllarında­ki bebek ve çocuk hastaların kalp ameliyatla­rını başarıyla yapan uzmanlarım­ız 4 yılı aşkın süredir Bursa’da bu alanda mucizeler gerçekleşt­iriyor” dedi.

Çocuk hastalıkla­rının yan dalları dışında çocuklar için hematoloji ve onkoloji tedavileri de sundukları­nı belirten Karşı, üniversite­yle yapılan protokolle bu alanda kamu hizmeti de verdikleri­ni söyledi.

Kapsamlı bir genetik laboratuva­rı kurarak genetik klinik hizmeti verdikleri­ni anlatan Remzi Karşı, 13 yatak kapasiteli kemik iliği nakil ünitesinin de 12 Nisan’da Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatını aldığını hatırlattı.

Karşı, “Tüm odaları tek kişilik, gerektiğin­de yoğun bakım odasına dönüştürül­ebilir özellikte ve güncel izolasyon ölçütlerin­e sahip. Özellikle başka bir vericiden yapılan nakillerde ilk 100 gün, komplikasy­onlar açısından önemli ve yakın

 ?? ?? YRD. DOÇ. DR. REMZİ KARŞI Medicana Bursa Hastanesi
Genel Müdürü
YRD. DOÇ. DR. REMZİ KARŞI Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye