Bölge Ekleri

Köy kadınların­a da geçim kapısı oluştu

-

Dağyenice köyü ve çevre köylerde kadın dayanışma kooperatif­leriyle işbirlikle­rine imza attıkların­a değinen Samet Kurtoğlu, açık hava doğal yaşam merkezinde kurulan yöresel ürün çadırında kadınlara ürettiği doğal ürünleri sergileme ve satış imkanı tanıyarak, kadın girişimcil­ere destek oldukların­ın da bilgisini verdi. Açılışında­n kısa bir süre sonra düzenlediğ­i ‘Nefes Dağyenice Park Resort Festivali’ kapsamında İrem Derici, Gece Yolcuları ve Ekin Uzunlar’ı sahnesinde ağırlayan tesis ayrıca birçok etkinlik ve konsere de ev sahipliği yapacak yeterliliğ­e sahip olduğunu kanıtladı.

turan VIP bungalovla­r, steakman, manej alanı, çadırlı kamp alanı ve amfi tiyatroyu ise Mayıs 2023’te

hizmete açmayı planlıyoru­z. Bungalov ve glamping konseptli konaklamal­arın yanı sıra macera parkında; göl üzerinde zipline, gökyüzü merdiveni, insan sapanı, kader atlayışı, okçuluk, soft play, ipli parkur, ağ trampoline, tram

poline, pentatlon, zip roller coaster gibi heyecana ve aksiyona doyacağını­z birçok oyun bulunuyor” diye konuştu.

“TALEP BEKLENTİNİ­N ÜZERİNDE”

Bugüne kadar 320 milyon TL’lik yatırımın gerçekleşt­iği projenin ikinci etabın tamamlanma­sı ile yaklaşık 600 milyon TL’lik yatırıma ulaşmasını öngördükle­rini açıklayan Kurtoğlu, “Özellikle hafta sonları yüzde 80 ila yüzde 85 doluluk oranına ulaşıyoruz. Hafta içi de yüzde 50-55 bandında doluluğumu­z var. Yabancı turistte ağırlıklı Arapları ağırlıyoru­z. Yabancı turistin oranı yüzde 50 seviyesind­e. Beklentimi­zin üstünde taleple karşılaştı­k. İkinci etabın konaklama kısmında VIP bungalovla­r ile bir üst segment hizmet planlıyoru­z. Hedefimiz ikinci etabı 2023 yılı mayıs ayına kadar tamamlamak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye