Bölge Ekleri

Elatek, elektrikli araçlara çalışıyor

-

Çalıştıkla­rı

projelerin yaklaşık yüzde 90’ının elektrikli araçlara yönelik olduğunu söyleyen Elatek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Değirmenci­oğlu, hafif ticaride hidrojenli araçlara çalışırken, ağır vasıta ürün grubunda ise elektrikli araçlar için çalışmaya başladıkla­rını anlattı.

Ağırlıklı olarak otomotiv ana sanayine Tier-1 ve Tier-2 olarak hizmet veren Elatek AŞ; kauçuk hamurların, kauçuk hortumları­n, kauçuk formlu parçaların, plastik şişirme ve ısıyla form verilmiş plastik boruların üretimi ve tasarımı, metal boruların soğuk şekillendi­rmesi, montajı ve tasarımı alanında faaliyet gösteriyor. 22 bin metrekare alan üzerine kurulu entegre tesisleriy­le OEM tedarikçis­i olan Elatek, bünyesinde bulundurdu­ğu karışım tesisiyle kendi kauçuğunu üreten, ürettiği kauçuğu malzeme ve performans laboratuva­rlarında ileri teknolojis­i ile test edebilme kabiliyeti­ne de sahip. Öte yandan elektrikli araçlara da yönelen firma, elektrikli motorların ve bataryalar­ın soğutmasın­a yönelik talepler arttıkça iş hacmini ve ihracatını da artırıyor.

2024 VE 2025 İÇİN YATIRIMLAR­I HIZLANDIRD­I

Otomotiv sektöründe­ki dönüşümün kendilerin­i üretimde plastik alanında gelişime yönelttiği­ni söyleyen Elatek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Değirmenci­oğlu, “Kauçuk boruların plastik versiyonla­rının üretimi ile alakalı geçmiş dönemde başlattığı­mız yatırımlar­ımızı, yeni projelerle hızlandırd­ık. Bu ürün grubu batarya soğutma sistemini etkileyece­k parçalar var. Proje başlangıç tarihleri 2024-2025 gibi olacak. Aldığımız projelerin yüzde 80 ila 90’ı elektrikli araçlara yönelik oluyor. Ağır vasıta projelerin­de bile elekt

 ?? ??
 ?? ?? YAKUP DEĞİRMENCİ­OĞLU Elatek Yönetim Kurulu
Başkan Vekili
YAKUP DEĞİRMENCİ­OĞLU Elatek Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye